Edasises vastuvõtus lähtume sellest, et kõigil oleks võrdsed võimalused

Haridus- ja Teadusministeeriumi riigikoolide pidamise valdkonna juht Raivo Trummal kommenteeris tõrget: „Tehnilise probleemi tekitas olukord, et EIS süsteem ei pidanud vastu katsete sees mitme testi samaaegsele läbiviimisele ning selle tõttu tekkis süsteemis ülekoormus. Hommikuse testi ajal oli probleeme vastuste salvestumisega. Tehniline tugi asus probleemide ilmnemisel kohe lahendamisega tegelema. Vabandame, et tehnilised viperused tekitasid niigi pingelises olukorras õppijatele muret. Täname koolijuhte, õpetajaid ja IT töötajaid, kes kohe lahendusi leidma asusid ning kinnitame, et ühelgi õpilasel sisseastumisprotsess seetõttu pooleli ei jää.“

Koolijuhtide sõnul on prioriteediks õpilased ning edasises vastuvõtus lähtutakse sellest, et kõigil oleks võrdsed võimalused, hoolimata sellest, kas nende test sujus või tõrked seda takistasid. „Mõistame, et test ja sisseastumine tervikuna on õpilaste ja perede jaoks stressi tekitav ja ülioluline teema. Saame aru ka õigustatud segadusest, mida kogevad need, kelle sooritust tõrked ei mõjutanud. Tunneme tekkinud ebamugavuse pärast kahetsust ning täname kõiki õpilasi ja testide korraldajaid pingutuse ning rahulikuks jäämise eest. Loodame, et ebaõnnestumisest tehakse järeldused, olukorda analüüsitakse põhjalikult ja kogemust kasutatakse Eksamite Infosüsteemi edasiseks arenduseks.“

Varem pole tõrkeid esinenud

Vastuvõtuprotsess läheb edasi ning iga kool lähtub nüüd oma vastuvõtukorrast, võttes vajadusel kasutusele täiendavad sisseastumistingimused. Näiteks on koolidel võimalus lisaks vestlustele arvestada ka põhikooli tunnistuse hindeid. „Juba eelnevalt sisseastumisprotsessi planeeritud vestluste käigus tekib ka võimalus keskenduda kooli ja õppija eripärale. Testi korraldanud koolide jaoks on oluline, et iga õppija teeks teadliku valiku ja leiaks endale kõige sobivama kooli. Kinnitame, et vastuvõtt kõigi jaoks jätkub ning meie koolides pingutame praegu iga päev selle nimel, et ülejäänud osa vastuvõtuprotsessist oleks õpilaste jaoks võimalikult sujuv,“ lubasid koolijuhid.

Ka varasematel aastatel on riigigümnaasiumide testikorralduspartneriks olnud Eksamite Infosüsteem ning sellises mahus tõrkeid pole varem esinenud. Katsete testi koostasid seitsme riigigümnaasiumi õpetajad ning see hõlmas eesti keele ja kirjanduse, inglise keele, matemaatika ning loodusainete osa. Ühtse sisuga testi eesmärgiks oli kontrollida põhikooli teadmiste omandamist ning testi sooritas õpilane selleks määratud koolis kohapeal.

Tallinna ja Harjumaa riigigümnaasiumide vastuvõtuperiood algas 11. märtsil keskkonnas sisseastumine.ee sisseastumisele registreerimisega. Kui eelmisel aastal registreerus koolide ühisele sisseastumistestile napilt üle 3000 õpilase, siis sel aastal on huvi märgatavalt tõusnud ning kokku registreeris sisseastumisele 3838 õpilast. Võrreldes eelmise aastaga lisandus ühisesse testikorraldusse sel sügisel õppetööd alustav Rae gümnaasium.

Jaga
Kommentaarid