Kindralil on Järvakandi kodus ahjuküte, seega ei sõltu elektrist, on ka oma kaev. „Nädala elaks ära keldris oleva varuga, seal on näiteks põdra- ja kitsekonserve, olen ju jahimees,“ ütles Herem.

„Tallinnas käin ikka ise poes, aga see on üsna sirgjooneline liikumine – palju ei vali, tean ja liigun kindlas suunas. Vaatan ainult, et hapukoor oleks 20% ja muud midagi. Olen ka täiesti reklaamipime.“ Saatejuhid imestasid, et kaitseväe juhatajal pole ühtegi ihukaitsjat. „Olen ise nii kõva mees,“ naeris Herem vastu.

Herem kirjeldas, et ta ei söö eriti „vigurasju“. „Mul on imelik omadus, et söön ära, mis mulle ette pannakse. Ostan ja söön ära. Ses osas igav inimene, sest ma ei tunne maitset.“

Herem on 32 aastat vormi kandnud, kuid 1. juulist algab täiesti uus elu. „1. juulil istub Kindral Herem auto tagumisele istmele ja ei saa aru, miks auto edasi ei liigu,“ viskas kindral nalja. „Enne juulit tulevikust väga palju ei räägi, aga on üks konkreetne pakkumine, millele ma pole kindlat vastust andnud. Esialgu aga tegelen oma huvidega, ajaloo ja loodusega. Samuti olen ma vanaisa. Tallinnasse ma elama ei jää, lähen koju ära,“ viitas Herem.

Saates tuleb juttu sellestki, kuidas Coopi ühistud olid seotud Eesti Vabadussõjas eestlaste varustamisega toidumoonaga. Poodkasti saadet juhivad Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimees Rainer Rohtla ja Rasmus Kagge. Kuula saadet siit.

Jaga
Kommentaarid