Tantsija ja tantsuõpetaja Markus Ian Monak ja sotsiaalkindlustusameti laste heaolu osakonna ennetusteenuste tiimi juht Heli Suvi

Markus on olnud lapsena treenitava rollis ja tegutseb praegu tantsuõpetajana. Ta jagab oma kogemusi, mille poolest erineb praegune huviharidusele lähenemine varasemast. Arutleme, kuidas korraldada huviharidust nii, et lapsel oleks olemas vajalik turvatunne ja et treenerid läbi ei põleks, ning missugune võiks olla lapsevanema, lapse ja treeneri koostöö.

Heli toob välja, et mida rohkem turvalise huvihariduse teemast räägitakse, seda teadlikumaks saadakse, ühtlasi tekib osapooltel julgus vajadusel muret jagada. Meediasse jõuavad rohkem need lood, kus treener on piire ületanud, kuid piire ületavad ka lapsevanemad ja treener ei tohiks väärkoheldud lapse murest mingil juhul mööda vaadata.

Treenerilt oodatakse tänapäeval väga palju – suur on ootus pakkuda lastele individuaalset tähelepanu ja suur on ka üldine töökoormus. Markus ja Heli räägivad treenerite läbipõlemise ohust ning jagavad soovitusi ka selle kohta, millist koostööd ootab treener lapsevanematelt.

Lasteabi on mõeldud nii lastele, noortele kui ka täiskasvanutele nõu küsimiseks ja abi saamiseks. Tasuta ja ööpäev läbi saab pöörduda numbril 116 111, veebivestluse kaudu kodulehel www.lasteabi.ee või e-kirja teel info@lasteabi.ee. Lasteabi on olemas igal ajal ja iga murega!

Jaga
Kommentaarid