Aina enam hakkasid Lotte autorid Heiki Ernits ja Janno Põldma filmitegemise kõrvalt unistama Lottemaa teemapargist. Ühel päeval viis saatus nad kokku tulevase Lottemaa elluviija ja juhi Rein Malsubiga, kellega algas pikk ja põnev teekond, mis kulmineerus 10 aastat tagasi 2014. aastal Lottemaa rajamisega Pärnumaale, Reiu külla.

„Alustati kõigest 15 tegelaskuju ja 2 etendusega päevas. 10 aastat hiljem oleme kasvanud 30 tegelaskujuga muinasjutuliseks keskkonnaks, kus iga päev mängime maha viis etendust, anname meeleoluka kontserdi, toimuvad töötoad, spordikass Mati maraton, tehakse teadusteatrit ja palju muud põnevat. Võrreldes algusaastaga oleme juurde ehitanud mitmeid leiutisi ja maju – Dr Ave polikliinik, Leo paadikuur, Alexi jõujaam on neist silmapaistvamad. Poole suuremaks on kasvanud seikluspark, kuhu on lisandunud ohtralt ronimisradasid,“ kommenteerib Lottemaa turundusjuht Kaire Lerg.

Lottemaa tegelased

Mis on uut Lottemaal?

„Tänavune suur uudis on Lotte surfikool, kus hakkavad toimuma 1- ja 3-päevased surfilaagrid. Laagrid toimuvad Lottemaa rannas ja siin õpitakse palju põnevat ja vajalikku veeohutuse, -keskkonna ning ilmastiku kohta. Loomulikult toimuvad ka erinevad mängud ja õpitoad,“ selgitab Lerg.

Kevadel sai valmis Lottemaa uus 300ruutmeetrine restoranihoone, mis muudab külastajate toitlustuse muhavamaks ja ilmastikukindlamaks. Uus hoone mahutab kuni 300 külalist, selles saab korraldada ka firmapidusid ja seminare.

Koostöös kodumaise energiaettevõtte Alexelaga on sellest suvest Lottemaa parklas olemas ka elektriautode laadimisjaam. „Keskkonnateadlik samm on tehtud kliendikogemuse mugavamaks muutmise eesmärgil ja et propageerida ökoloogilise jalajälje vähendamise vajadust,“ kinnitab turundusjuht.

2024 suvine eriprogramm – Lottemaa ja jänes Adalberdi juubel

Doktor Ave ja Adalbert

Lottemaa meelitab igal suvel Pärnumaale kümneid tuhandeid külastajaid Eestist ja mujalt maailmast. Pargist on kujunenud Eesti olulisim turismiatraktsioon, mis on tuntud oma unikaalse atmosfääri ja erilise muinasjutulise elamuse poolest. Iga külastaja saab osa Lotte muinasjuttudest tuttavaks saanud autentsest Leiutajatekülast ja rõõmsatest seiklustest. Leiutajatekülas on tavaks, et kõikidel elanikel on võimalus elus kolm korda juubelit pidada ja millal nad seda teevad, on nende enda otsustada. Sel aastal on otsustanud oma juubelit pidada jänes Adalbert. Kui aga Adalbert juba mängu tuleb, võib kindel olla, et ees ootavad sekeldused ja seiklused, millesse kõik teemapargi külastajad tänavu suvel kaasa haaratakse.

Lottemaa on Baltikumi suurim kogupere teemapark, mida on 10 aastaga külastanud pea 700 000 inimest. Eesmärk on pakkuda nii väikestele kui suurtele külastajatele muinasjutulisi elamusi, võimalust koos perega ägedalt aega veetes koguda ühiseid mälestusi.

Lottemaa väravad avati tänavuseks hooajaks 8. juunil kell 10.00, park on avatud 30. augustini iga päev kell 10.00–18:00. Külastuseks on soovitav varuda terve päev, et kogu Leiutajateküla elust ja melust, majadest ja leiutistest ning programmist osa saada.

Lisainfo ja piletid: www.lottemaa.ee.

Jaga
Kommentaarid