Mul on 14aastane laps, kelle isast olen lahus elanud viis aastat. Lahku minnes leppisime kokku, et tütar jääb elama minu juurde ja isa maksab talle elatist poole miinimumpalga ulatuses. Kui 2022. aastal miinimumelatise suurus seadusega külmutati ja summa 292 eurost ülespoole ei läinud, leppisime meiegi kokku, et jääme selle numbri juurde. Elatise kokkuleppe sõlmisime notariaalselt ja sinna on lisatud punkt, et kui lapse isa elatist vastavalt lepingule ei maksa, saan pöörduda kohtutäituri poole.

Pärast meie lahkuminekut sai mees veel kaks last ja nüüd teatas ta, et enam ta sama palju elatist ei maksa. Tema kooselu nooremate laste emaga olevat purunenud ja tal tuleb ka neile elatist maksta. Ta teatas, et järgmisest kuust hakkab ta nii meie ühisele tütrele kui ka oma teistele lastele võrdselt 200 eurot kuus maksma. Ma ei saa aga sellega nõustuda, sest minu teismelise tütre kulud on igal juhul suuremad. Mida ma saan sellises olukorras teha?

Kuidas käituda olukorras, kus lapse isa ütleb korralikult lepingu üles, kuid teie vähendatud elatist õigustatuks ei pea? Kui omavahelised läbirääkimised tulemust ei anna, tuleb

Jaga
Kommentaarid