Mõista, millist vanemlikku lähenemist sinu teismeline vajab.

Mulle oli kõige huvitavam avastus sel väljasõidul, et kui lasteaia- ja algkooliealiste puhul on lihtne peale vaadates öelda, mis vanuses nad umbes on, siis teismeeas läheb see palju keerulisemaks. Ma poleks suutnud neid koorinoori vanuse järgi mitte mingil juhul ritta sättida. Ja seda mitte ainult pikkuse ja välimuse, vaid ka oleku, tegemiste ja arenguetapi järgi. Ja see oligi reisi õnnestumise võti – püüda esimestel päevadel välja selgitada, millist tuge, seltskonda, järelevalvet ja kaasamõtlejat noor vajab, sest siin polnud mingit pistmist sellega, kas ta on 14 või 18.

Usun, et see selgus aitab meid ka lapsevanematena – mõista, millist vanemlikku lähenemist vajab sinu teismeline mitte tema vanust vaadates, vaid indiviidina.

Et jututeemad ja lähedus lapsega murdeikka jõudes äkki pihust ei lipsaks, jagavad seekordses teismelise erinumbris soovitusi, kogemusi ja moenippe nii noored ise, nende vanemad kui ka spetsialistid. Põnevat avastamist ja sooje suhteid peatsete täiskasvanutega!

Tule koguperepäevale Kidsfest

Pere ja Kodu ning Delfi toovad 6. oktoobril esmakordselt Tallinna Kultuurikatlasse mitmekülgse programmiga Kidsfesti. Ootame kõiki suuri ja väikesi sõpru lõbusale lastele pühendatud päevale. Oktoobrikuu esimese pühapäeva jooksul jagub mängulusti, rõõmu ja põnevaid seiklusi sõpradele igas vanuses. Päeva juhivad Maiken ja Priit Pius. Lisainfo piletitasku.ee.

Otsime liigutavaid perelugusid

Teeme ajakirja ikka koos oma lugejatega ning jagame oma veergudel päris perede päris lugusid. Kui oled vanemlusteekonnal sattunud mõnda ääretult keerulisse või vastupidi, südantliigutavalt armsasse situatsiooni, kui olete perena pidanud rinda pistma mõne raske haiguslooga või kogenud erakordset sünnitust, jaga seda meie lugejatega. Saada kirjeldus oma kogemusest või juba valmis kirjutatud sünnituslugu meilil perejakodu@perejakodu.ee.

Jaga
Kommentaarid