Ma olen koos enda fännidega kasvanud – seda lauset olen ma palju öelnud, aga nii on. Mõned lapsed olid minu esimestel kontsertidel kõigest 3–4-aastased ja nüüd nad lõpetavad gümnaasiumi, astuvad ülikooli ning on ikka minuga. See pühendumine inspireerib mind ja see inspireerib mind olema ka parim versioon iseendast – nii neile kui ka iseendale.

Ma soovin igal kontserdil pakkuda emotsiooni, mis paneb silmad särama, ja anda edasi tunnet, et kõik on võimalik!

Kuidas suudad alati avalikkuse ees nii positiivne ja rõõmsameelne olla?

Isegi kui on olnud niisugune päev, kus asjad ei ole läinud päris nii, nagu olen soovinud, ning on ette on tulnud igasugu takistusi, ei näita ma seda kunagi laval välja. Ma lihtsalt ei oska pahameelt endaga lavale kaasa võtta, kuna laval olles kaovad kuidagi hetkega kõik mured ja ma tunnen hästi suurt elevust ning rõõmu.

Kui on olnud aga mõni kurb sündmus ja esitusele tuleb lugu, mis seda olukorda iseloomustab, siis neid tundeid ma ei oska tagasi hoida. Mõnikord hakkavad pisarad iseenesest voolama.

Getter Jaani

Laval tunnen ma täielikku vabadust ja kergust. Kontsertide andmine – olgu need siis akustilised või suurelt üles ehitatud tantsunumbritega show’d – annavad mulle tohutult palju energiat ja ma armastan seda nii väga! Ma olen kogu südamest tänulik, et mul on võimalus teha seda, mida ma armastan, ja minu pere, sõbrad ning fännid toetavad mind selles täielikult!

See on nii eriline tunne, kui ma saan inimestega, kes on mind kuulama tulnud, koos laulda, tantsida, naerda, nutta, kogeda erinevaid emotsioone ja lihtsalt nautida seda ühist aega. Ma ei oska seda tunnet nii suurelt sõnadega edasi anda, aga lavalt seda inimeste siirast rõõmu ja kohalolu näha on väga ilus.

Esined ka Kidsfestil, mis on suunatud just lastele. Kas tunned, et lastele suunatud kontserdid on kuidagi erilised? Mis sulle nende juures kõige rohkem meeldib?

Muusika on küll sama, aga energia mõttes on erinevus väga suur. Me kõik väljendame oma rõõmu ja elevust väga erinevalt, aga see, kuidas laps näitab rõõmu, kui talle midagi väga meeldib, on nii lahedalt ehe. See emotsioon on nii puhas ja ma tunnen, et ka mina olen kuidagi mängulisem ja toon endas välja rohkem värve.

Kuidas esinemisteks valmistud?

Mul on kindlasti vaja rahulikku hetke, kasvõi korraks, et olla oma mõtetega üksinda. Üldjuhul on see ajal, kui ma teen endale meiki. Seda ma väga naudin, sest meigi tegemine on ka nii mõnusalt loominguline protsess. Kui jumestus ja soeng on valmis ning esinemisriided seljas, hakkab hääle lahti laulmine ja keha üles äratamine. Ma teen erinevaid harjutusi, et keha saaks soojaks. Üheks harjutuseks on näiteks hüppamine ühe oma lemmikloo järgi, mis tekitab minus alati head enesetunnet ja on seotud toredate mälestustega.

„Suudleva Tartu“ esinejate autogrammitund.

Paljud sinu laulud on leidnud tee kuulajate südamesse. Kuidas sünnivad uued lood? Kas on mingi kindel protsess, mida järgid, või sünnivad laulud pigem hetkeemotsioonidest?

Paljud laulud sünnivad hetkeemotsioonidest, millestki, mis on mind kõnetanud, millega olen võidelnud või mille üle olen ülevoolavalt rõõmustanud ja uhkust tundnud. Samas on ka lugusid, millesse on sisse kirjutatud mõned väga vanad mälestused, mis siiani minuga kaasas kõnnivad. Vahet ei ole, kas need on positiivsed tunded või negatiivsed – ma tean, et ma ei ole neid ainsana kogenud ja on veel inimesi, kes nii tunnevad. Muusika ühendab, parandab, hoiab ja rõõmustab. Muusika loomine ja selle kuulamine on teraapia. Igal inimesel on mõne muusikapalaga oma isiklik lugu ja ma nii tohutult armastan seda, kui inimesed on neid lugusid minuga kas pärast kontserti jaganud või kirja teel saatnud.

Kui peaksid valima ühe oma laulu, mis sinu arvates kõige paremini iseloomustab nii sinu loomingut kui ka sind inimesena, siis millise valiksid ja miks?

Getter Jaani ja Nunnu.

Ma arvan, et ma olen kõik oma laulud kokku. Minus on palju erinevaid külgi ja enda lugudest selle „selle ühe“ välja toomine on paras väljakutse. Peale laulmise on minu suureks kireks ka tantsimine. Laval ma armastan seda, kui saan esitada midagi hoogsat selle õige iseloomu ja koreograafiaga. Aga mulle väga meeldib ka sinna vahele laulda ballaade, mis justkui panevad hetkeks aja seisma.

Ma toon seekord välja loo, mis on aastatega minu jaoks palju muutunud, ja selleks on „Me kõik jääme vanaks“. Ma päriselt tunnetan, kuidas iga lause mind puudutab, ja seda väga ilusal moel. Elu on kingitus. Iga tavaline päev on eriline päev ja seda see lugu minu jaoks tähendabki. Ma olen nii tänulik Sven Lõhmusele, et ta on niivõrd erilise laulu kirjutanud.

Getterit näeb ja kuuleb juba 6. oktoobril üritusel Kidsfest.

Ise saab Getteri tegemistel silma peal hoida tema Instagrami kontol.

Jaga
Kommentaarid