Kas vanemahüvitise ülempiiri langus mitte ei veena kõrgepalgalisi isasid tööl jätkama?

Mul on ääretult hea meel, et aina rohkem oleme ühiskonnana liikumas sinnapoole, et ema ja isa on võrdsed vanemad ning on täiesti normaalne, kui ema jätkab karjääri ajal, mil isa on beebiga kodus. Üks suunanäitajaid ja töötava ema kuvandi toetajaid Eestis on kindlasti Keit Pentus-Rosimannus, kes usaldas meile oma pereloo juba teist korda – oktoobris 2021 rääkis ta Iti Loretta sünnist ja nüüd kahe lapse emaks olekust. Keit on mõlema lapsega vastutusrikkale tööle naasnud vaid mõni nädal pärast beebi sündi.

„Ma arvan, et on väga vähe töötavaid emasid, kes pole kordagi süümepiinadega võidelnud,“ tõdeb ta seekordses kaaneloos ühtpidi lohutuseks teistele karjääri tegevatele emadele. Teisalt tunnistab ta karjuvat ebaõiglust, mis emadusega kaasas käib. „Ma ise ei pannud seda tähelegi, aga mulle on tagantjärele öeldud, et kommentaariumid kihasid.“

Loodan, et kõõrdpilgud ja töötavate beebiemade kohta käivad kommentaarid on siiski hääbuv nähtus ning peagi ei pea emad neid enam taluma. Pisut teeb küll murelikuks saabuv vanemahüvitise ülempiiri langus – kas see mitte ei veena kõrgepalgalisi isasid siiski tööl jätkama, et mitte rahas kaotada? Loodan, et mitte.

Videoõps aitab põhikooli lõpueksamiks õppida

Mis on murd? Kuidas algebralisi avaldisi lihtsustada? Mil viisil joonestada funktsioonide väärtuste pealt graafik? Seda kõike ja paljusid teisi matemaatilisi muresid aitab lihtsas keeles lahti seletada videoõps. Vaata lähemalt Pere ja Kodu lehelt: perejakodu.ee/videoops

Teade Pere ja Kodu tellimishindade muudatuse kohta

Hea e-arve püsimakselepinguga tellija!

Pere ja Kodu tellimishinnad on muutunud. Seetõttu esitatakse alates 1. oktoobrist panka suurem nõue novembrikuu tellimuse eest.

Hinnatõusu peamised põhjused on kallinenud tootmine ja kojukanne. Hinnatõusu mõjutab ka kasvav käibemaksumäär ajakirjandusele.

Juhul kui lepingule on määratud limiit, palun kontrolli limiidi suurust, et tellimus ei katkeks. Hinnatõusu puudutav täpsem info saadetakse lehetellimuse eest maksja e-posti aadressil.

Delfi Meedia AS klienditugi: 680 4444, klienditugi@delfi.ee

Jaga
Kommentaarid