Concord Birth Trolley konstruktsiooni suur eelis lisaks vastsündinu paremale füsioloogilisele kohanemisele on ka vanemate kaasamise võimalus lapse esimeste hingetõmmete juures.

„Kuna laps on veel emaga nabaväädi kaudu ühendatud, siis on vajadusel võimalik lapse hingamistoetust alustada juba vanemate juures. Väikest vastsündinut ei pea esmase abistamise jaoks oma vanematest eraldama, vaid ema-isa saavad olla oma lapsega koos, teda paitada ja puudutada. Edasiseks eluks ja varajase kontakti loomisel on ka sellel liigutusel oluline positiivne roll,“ tõi dr Süvari välja.

Sünnitusmajade Fondi juht Laine Randjärv ütles, et on südamest tänulik kõigile annetajatele, tänu kellele on fond saanud soetada unikaalsed seadmed meie sünnitusmajadele.

Möödunud nädalal toimus uut seadet tutvustav koolitus Lääne-Tallinna keskhaigla naiste- ja lastearstidele, ämmaemandatele ja õdedele. Koolituse viis läbi Concord Neonatali esindaja Björn Valentijn Hollandist, kes on varasemalt töötanud üle 20 aasta Maastrichti ülikoolihaiglas vastsündinute intensiivravi õena.

Jaga
Kommentaarid