Saates on külas sotsiaalkindlustusameti mitmedimensioonilise pereteraapia terapeut ja superviisor Triin Hermann ning siseministeeriumi narkopoliitika nõunik ja Eesti narkopoliitika eestvedaja Ain Peil. Saatejuht on Eve Kallaste.

Valgustame saates vanemate jaoks olulisi teemapunkte ja jagame soovitusi, kuidas vanemana käituda, et lapsest sõltlane ei saaks. Veelgi parem, kui narkootikumid last üldse ei kõnetaks. Räägime sellest, kuidas saada aru, et laps tarvitab mingeid aineid. Kuidas suhtuda sellesse, kui laps „ainult proovib“? Narkootikumid on ebaseaduslikud. Kas vanemad üldse julgevadki kelleltki väljastpoolt abi küsida?

Küsimusi on palju ja vanemad on segaduses. Oluline on mõista, et narkootikumide tarvitajate hulgas on väga erineva taustaga lapsi ja sotsiaalmajanduslikust seisust määravam on lapse ning vanema suhe, mida on võimalik alati paremaks, usaldavamaks ja lähedasemaks muuta.

Lasteabi on mõeldud nii lastele, noortele kui ka täiskasvanutele nõu küsimiseks ja abi saamiseks lastega seotud küsimustes. Tasuta ja ööpäev läbi saab pöörduda numbril 116 111, veebivestluse kaudu kodulehel www.lasteabi.ee või e-kirja teel info@lasteabi.ee. Lasteabi on olemas igal ajal ja iga murega!

Jaga
Kommentaarid