Retsepte jagab Paula Särekanno, kahe lapse ema, kokaraamatu „Lihtsus kokakunstis“ ja toidublogi paulasarekanno.com autor.

NIPP! Kui soovid koogikesi serveerida mõne aja pärast või garanteerida, et päkapikud ära ei vaju, võid kohupiimakoogi ja maasika omavahel kinnitada keskelt hambatikuga. Selleks torka paraja pikkusega hambatiku tükk läbi kreemi kohupiimakoogi sisse ning selle otsa maasikas. Nii ei nihku maasikas paigast, ent sööjatele anna igaks juhuks vihje peidetud kavaluse kohta.

NIPP! Kui su lapsed on suured magusaarmastajad, võid koogitainas ja glasuuris tumeda šokolaadi asendada piimašokolaadiga. Tumeda šokolaadiga jääb kook tummiselt šokolaadine ja täpselt parasjagu magus, aga kui su põnnid on harjunud rohkema magusaga, võib piimašokolaad neile paremini meeldida. Samuti võid soovi korral glasuurida pooled koogid tumeda ja pooled valge šokolaadiga.

NIPP! Pärmitaina külmikusse tõstmine võib esialgu tunduda veider, ent jahedat tainast on parem vormida. Samuti ei kasuta pärm oma jõudu liialt vara ära ning nii saad lõpptulemuseks mõnusalt pontsakad kuklid.

NIPP! Ahjude 30kraadine sulatusrežiim toimib väga hästi nii kergituskapi kui soojahoidjana. Näiteks kui õhtusöögini on veel aega, aga soovid kuklikesed valmistada veidi varem, saad kuklid tõsta rätiku all ahju sulatusrežiimile sooja. Nii jahtuvad need veidi aeglasemalt kui talvisel toatemperatuuril.

NIPP! Ribasid on lihtsam keerutada, kui tainas on külm. Hoia lehttainast vahetult enne valmistamist külmikus või veel lihtsam – ära luba sügavkülmutatud tainal päris lõpuni sulada. Sulata ainult piisavalt, et tainas oleks elastne, aga mitte täiesti pehme.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemalt
Ükskõikselt
Kurvana
Vihasena
Jaga
Kommentaarid