1. Lähed puhkusele ilma lasteta. Laste jaoks ei ole eriline tragöödia veeta nädalavahetus (või terve nädal) koos superarmastavate vanavanematega! Kindlasti oskavad nad rõõmu tunda ka sellest, et te puhkuselt tulles abikaasaga üksteisele üle laua mürgiste pilkude asemel kelmikaid naeratusi saadate.

2. Tunned end Supernanny saate peresid vaadates päris hea vanemana. Ära muretse, kõik vanemad tunnevad nii. Ja kui me ennast saatest ära tunneme, võtame Supernanny soovitused kasutusele.

3. Sa ei kandideerinud klassi lastevanemate aktiivi. Kui loobud sulle ebameeldivatest kohustustest, jääb sul rohkem aega tegeleda vajalike ülesannetega. Koosolekutel istumise asemel saad nüüd lapsed kooliks valmis sättida, mehega nädalavahetuse plaane arutleda ja õigel ajal magama minna.

4. Karjusid lapse peale, kuigi ta tegelikult pahandust ei teinudki. Muidugi ei ole see maailma kõige geniaalsem tegu, kuid annab sulle võimaluse näidata, et isegi, kui teed vea, saad viisakalt vabandades ja selgitades asjad ära klaarida.

5. Naudid oma tööd. Sa võid küll oma lapsi piiritult armastada, kuid ikkagi lubada endal rõõmu tunda sellest, et pikk ja väga tüütu nädalavahetus on nüüd läbi ja saad uuesti tööle asuda.

6. Ei ostnud lapsele brändijalanõusid/riideid. Ta saab ilma brändi logota tennisteta suurepäraselt hakkama, kuigi tema muidugi arvab teisiti. Pealegi kasvab ta neist nagunii kohe välja!

7. Ostsid endale kallid kingad. Sina oskad oma jalatsite ja riiete eest paremini hoolitseda kui tema ja pealegi ei kasva sa neist kohe välja. Ja nad olid väga nunnud. Ja lõppude lõpuks — rahakott on ju sinu käes!

8. Ütlesid matemaatikaülesande lahenduse ette. Ta saab koolis seda ülesannet veel harjutada küll.

9. Pätsasid lapse kommikotist šokolaadi. Isu oli ju suur ja poodi ei viitsinud minna…nagunii paned sa uue šokolaadi sinna asemele enne, kui ta arugi saab.

10. Ei viitsinud lastega basseini minna. Kloor ei ole juuste parim sõber ja pealegi — milleks siis isad on?!

11. Võtad vastu poja komplimendi suurepärase söögi eest, kuigi pakud talle kalapulki või purgisuppi. Sa tegid oma tööd hästi. Sa avasid purgi või paki.

12. Lubasid lapsel poes maksmata pudelist lonksu vett võtta. Lonks vett või saiaviil võivad päästa terve poeskäigu.

Vastasel juhul kisab laps nii, et teised poesviibijad võivad sind hakata kahtlustama väärkohtlemises. Ja sa ju nagunii maksad selle pudeli eest.

13. Lükkad hallitusjuustud ja šokolaadikoogi külmkappi kaugemasse nurka, et neid õhtul mehega koos näkitseda. Kuni põnnid ei ole piisavalt nutikad, et külmkapi tagumistest nurkadest sööki kätte saada, võid sa parimad palad rahumeeli endale saada.

14. Sulged end mõnikord magamistuppa. Sinu privaatsusvajadus ei haihtunud õhku pärast seda, kui olid lapse(d) sünnitanud. Sa ei jäta neid hooletusse, kui nende nina ees ukse sulged, et saaksid rahus raamatut lugeda. Kui keegi on hädas, saab ta tulla abi paluma, aga sina oled paar vaikusehetke ära teeninud.

15. Annad nõudmistele aeg-ajalt järgi. Kui reeglitele läbi sõrmede vaatamine võidab sulle aega riietumiseks, söömiseks või lihtsalt vaikust ja rahu, on kõik väga hästi. Järjekindlus on oluline, aga mõnikord on minut vaikust veelgi olulisem.

16. Palud vanavanematel lastega teatrisse minna. Lasteetendused on sinu jaoks tohutu piin ja ajaraisk, kuid vanavanemad naudivad lapselastega koosolemise aega ja sina saad samal ajal midagi muud olulist teha. Kõik võidavad!

17. Viskad nende kunstiteoseid minema. Kuigi laste joonistused on vastupandamatult nunnud, koguneb neid aastate jooksul nii meeletu hulk, et nende jaoks oleks vaja eraldi tuba. Säilita igast lasteaiaaastast 1-2 parimat tööd ning viska ülejäänud ahju või vii välja siis, kui lapsed magavad. Usu, nad isegi ei mäleta, mida ja kui palju nad joonistanud on.

18. Rõõmustad, kui tütre sõbranna, keda sa ei salli, mujale kolib. Muidugi ei ole tore näha oma tütart õnnetuna ja muidugi aitad sa tal kaotusest üle saada. Sa ei ole halb ema, kui rõõmustad salaja, et plika, kellele on lubatud nabapluusid, kõrged kontsad, meik ja värvitud juuksed, enam teie juurde ööseks ei jää.

19. Unustasid kooli näidendit vaatama minnes kaamera koju. Etendusi ja spordivõistlusi tuleb veel, järgmine kord oled targem! Klassikaaslaste vanematel on nagunii kaamerad kaasas. Ja sekord sa saad tõepoolest lapse etteastet nautida päriselt, mitte läbi kaamerasilma.

20. Rääkisid välja, et hambahaldjas on tegelikult hoopis issi. Sa ei tõmmanud oma põnni lapsepõlvele kriipsu peale, vaid usaldasid talle hoopis ühe täiskasvanute saladuse, mida ta mitte iialgi oma väiksele vennale edasi rääkida ei tohi! Siis tunneb laps end väga suure ja tähtsana.

21. Võid seksita ja seksist puudust tundmata vabalt elada mitu kuud. Süütunne iha puudumise pärast vähendab niigi vähest seksiisu veelgi. Mis siis, et su libiido ei ole päris sama, mis ta oli enne laste sünnitamist. Kui suudad siiski abikaasa lähenemiskatsetele vastata ja asja kallale asuda, ära muretse. Kõik saab korda siis, kui lapsed suuremaks kasvavad.

22. Teeskled koos lapsega kurbust, et lapse sünnipäev on suvel, kui kool/lasteaed on kinni. Jääb ära arutelu, keda kutsuda ja keda mitte, kutsete saatmine, mitmepäevane koristamine enne pidu, kokkamine, koristamine pärast pidu, hunnik kasutuid kingitusi…

23. Loed seda artiklit, selle asemel, et koristada, nõusid pesta, loomade varjupaigale annetada, lapsele matemaatikat õpetada või koeraga õue minna. Isegi masinad vajavad vahepeal välja lülitamist või restarti. Nii ka sina.

24. Istud ja loed raamatut. Naudi oma vaba veerandtundi. Trenni teha või prügi välja viia jõuad ka hiljem.

25. Ootad abikaasa meeste õhtut väljas temast rohkemgi. Mõnikord on nii mõnus otsuseid ilma kellegi teisega konsulteerimata vastu võtta. Ja kogu aeg ei saa ka ninapidi koos olla, see väsitab.

26. Ei luba tütrel kõrva auke teha enne 16. eluaastat. Lihtsalt ei luba ja kõik! Sina otsustad!

27. Emadus käib mõnikord närvidele. Kui sa ei suuda sada korda järjest vaimustuda sellest, kuidas mudilane liumäest alla sõidab või sul saab kõrini tatiste ninade ja kakaste tagumike kasimisest, tähendab see ainult, et sa oled täiesti normaalne inimene. Oma vaimse tervise seisukorras tuleks hakata kahtlema siis, kui suudad iga kord nende asjade üle siiralt rõõmustada.

28. Naeratasid toidupoes võõrale seksikale mehele. Noh, järelikult oled endiselt elus. Silmad on peas ja oskavad märgata meeldivaid objekte. Kui sa härrale kohe kaela ei karanud, on sinuga kõik korras.

29. Oled siiani vihane kõhul laiutavate venitusarmide peale. Kes ei oleks?!

30. Unustasid lapsele kooli pildistamise päevaks parimad riided valmis panna. Aastate pärast vaatad seda pilti heldimusega ja mõtled, et küll on tore oma marakratist tütart tema tõelises olekus näha. Teistel piltidel on ta nagunii üles mukitud ja väga korralik.

Allikas: Parenting.com