Foto:Scanpix/PantherMedia

Puhanud ema on rõõmus ja rahulik ning jõuab palju rohkem ära teha. Kasuta lapse uneaega puhkamiseks - maga, loe raamatut, võta üks mõnus kuum vann. Koristada ja süüa teha jõuad ka hiljem.


Foto:Scanpix/PantherMedia

Halvim, mida värske ema saab teha, on püüda kõigega üksinda hakkama saada. Tulemuseks on kurnatud ja stressis lapsevanem, kellel ei jätku lõpuks energiat isegi hommikul voodist välja saamiseks. Milleks on lapsel vanavanemad?

Palu oma mehe abi koristamisel ja poes käimisel ning anna vanavanematele ning lapse tädidele ja onudele võimalus last hoida. Abipalve ei näita su nõrkust ja saamatust, su lähedased kindlasti oskavad hinnata su julgust ning tulevad hea meelega sulle toeks.

Foto:Scanpix/PantherMedia

Kui su kodu ja rahaasjad ongi kogu aeg korras, on palju lihtsam hakkama saada. Korista segadus kohe ära, pese nõud kohe pärast sööki, pane riided kappidesse ja pesu kokku esimesel võimalusel.

Tee ka oma perele graafik. Pane nähtavale kohale nädalaplaan ning märgi sinna sisse kõik trennid, sünnipäevad, lastevanemate koosolekud ja külaskäigud. Sel moel ei unusta sa midagi ära ega planeeri samadele aegadele erinevaid üritusi.

Jälgi, et sa ei laoks oma lapse õlgadele liiga palju kohustusi. Kui tal on trenne ja muid kooli- ja lasteaiaväliseid üritusi liiga palju, on ta lõpuks sama väsinud ja stressis kui sina ning ongi tülid lihtsad tekkima.

Foto:Scanpix/PantherMedia

Superemad ei kaota kunagi kontakti oma abikaasaga, nad ei unusta neid tänamast, kiitmast ja armastamast. Mehed, muidugi, vastavad alati samaga. Eelmises punktis märgitud kalendrisse märgi alati sisse ka kohting või kohtindug oma kaasaga. Vaid kahekesi veedetud aeg on hädavajalik, et teil alati meeles oleks, miks te üldse koos olete.

Foto:Scanpix/PantherMedia

Kõige olulisem superemade saladus on see, et nad oskavad küll reeglitest kinni pidada, kuid sama hästi suudavad nad mõnikord pisiasjadele läbi sõrmede vaadata. Mis siis, kui kodu on täna natuke rohkem sassis kui eile.

Mitte midagi ei juhtu, kui su mees ja lapsed söövad täna isevalmistatud õhtusöögi asemel purgisuppi. Ka mõnikord magamaminekuajal mängimine või pikemalt teleka vaatamine ei tee kellelegi kahju. Liigne karmus ja ülemäära kindlad reeglid teevad peresuhetele pigem kasu kui kahju.

Allikas: Sheknows.com