Looduses elavad dalli lumelambad arktilise kliimaga kõrgmäestikes Põhja-Ameerikas ja Kanadas. Põhitoiduks on rohi, samblad-samblikud, puude ja põõsaste võrsed. Loomaaias meeldib neile maiustada ka jõulupühadest üle jäänud kuuskedega.

Dalli lumelamba isasloomade sarved ei ole nii massiivsed kui ülejäänud lumelammastel, samas on need siiski hulga jämedamad kui muudel uluklambaliikidel. Ka on lumelammastel võrreldes teiste lambaliikidega pisut jässakam keha ning lühem ja toekam kael.

Dalli lumelambal on kaks alamliiki. Ovis dalli dalli on üleni valge või kergelt kollakas, vahel ka musta saba või helehallide laikudega sadulapiirkonnas. Ovis dalli stonei on halli või pruunikasmusta karvastikuga, kuid kõrvade sisekülg, kõhualune ja jalgade tagakülg on valged.

Looduslikeks vaenlasteks on hundid, koiotid, kaljukotkad, baribalid ning ilvesed. Kiskjate eest põgenevad lumelambad järskudele mäenõlvadele ning kaljudele. Talvel eelistavad tugeva tuule ja vähese lumega piirkondi, kus toit on kättesaadavam.

Dalli lumelamba vaderiks saab hakata, annetades loomaaiale 225 eurot - see on lumelamba aastase toidulaua maksumus. Uuri täpsemalt loomaaia kodulehelt.