Jäneseid arvatakse maailmas olevat mõnikümmend liiki, Eestis elavad neist kaks: halljänes (Lepus europaeus) ja valgejänes (Lepus timidus). Valgejänes vahetab suvise pruuni rüü talveks valge vastu, halljänes on aga aastaringselt pruunikashall. Jänesepoeg on sündides avatud silmadega ja karvadega kaetud. Poegimiseks jänes pesa ei tee.

Küülikud (Oryctolagus cuniculus) rajavad looduses urusüsteeme, poegimisuru vooderdavad rohu, sambla ja kõhukarvadega. Küülikupojad on sündides abitud, paljad ja pimedad.

Kodustatud küülikuid arvatakse olevat 120–150 erinevat tõugu. Küüliku tiinus kestab umbes 30 päeva. Enne poegimist hakkab küülikuema endale puuri pesa ehitama, kalpsates heinakõrtega ringi seni, kuni leiab sobiva koha. Pesavooderduseks vajaliku karva kitkub ta oma kõhult ja külgedelt. Pojad on sündides 45–65-grammised, pimedad ning karvutud. Umbes nelja päeva pärast tekkiv õrn jume lubab ennustada küülikupoja tulevast karvavärvi. Ema toidab poegi vaid 1-2 korda päevas. Küülikupiim on rammus, olles kolm korda kõrgema rasvasisaldusega kui lehmapiim. Küülikupoegade silmad avanevad 10.-12. elupäeval, siis hakkavad nad pesas rohkem ringi liikuma. Neljanädalased pojad võivad olla emale juba tõeliseks tüütuseks.

Lemmikloomana on levinud nii hermeliinid, lõvilakad, kääbuspässid kui ka teised küülikute kääbusvormid. Hermeliin on kõige väiksem kääbusküüliku tõug. Euroopa standardite järgi on hermeliini ideaalkaal 0,8-1,1 kilo, kõrvade pikkus 5-6 cm. Hermeliini pea ja keha on ümmargused, silmad suured ja kõrvad püstised. Algselt aretati hermeliinid valge karvkatte ja punaste silmadega, kuid praeguseks on neid palju erinevaid värvivariante. Olemas on ka hermeliini pikakarvaline vorm.

Tallinna loomaaias jäid seekord kaamera ette kikk-kõrv-kääbusküülikud Alpi, Külli, Herneke ja Neenu ning hermeliinküülikud Karl ja Loola. Loomaaiakülastaja leiab nad elevandimaja külje alt. Veidi arad, aga samas ka uudishimulikud, piiluvad nad silmanurgast külastajaid ja lasevad suul kiirelt käia. Hästi maitsevad salat, porgand, õun, koorikleib ja muidugi hein. Illu kohviku kõrval aga elavad must lontkõrv-pässküülik Kusti ja üleni valge küülik Tibald.
Alates 1. juunist avatud laste loomaaias on võimalik küülikutele ka pai teha.