Eelmise aasta publikumagnetite Vietnami rippkõhtsigade perekond aga suurenes 1. märtsil lausa kaheksa põrssa võrra. Eelmisel aastal oli poegi neli. Nüüd on jälle nende tegemisi põnev jälgida. Ringitraavimine, ninapidi liivas tuhnimine, vahelduseks lonksuke emapiima ja trall jätkub täie hooga – täpselt nii nad toimetavad. Tegevusi saadab vali põrssakisa. Rohkem põrssaid, rohkem trallitamist, rohkem kisa.

Kaksküürkaameliemandad rõõmustasid loomaaednikke ja külastajaid kahe pojaga, kellest üks sündis 5. märtsil, teine aga 13. märtsil. Esialgu üsnagi olematud mügarikud poegade seljal on praeguseks juba tõsiseltvõetavateks küürudeks kasvanud. Vahvalt kepsutavad nad küll üksi, küll kahekesi. Ohu korral aga astub täiskasvanud loom ohuallika ja poja vahele.

Omavahel, kuid ka külastajatega väga valjuhäälselt suhtlevatest India rippkõrvkitsedest kolm said märtsis maha 6 tallega. Aga selleaastaste tallede koguarv selle numbriga piirduda ei pruugi.

Suurtest kaslastest rõõmustasid kogu maailma loomasõpru üliharuldase ja väljasuremisohus Amuuri leopardi Darla kolm poega, kes sündisid 13. aprillil. Väikeste leopardikutsikate sugu on veel teadmata, sest esimene ülevaatus tehakse neile alles kuuvanuselt. Külastajad näevad kolme rüblikut südasuvel suures aedikus, kus nad saavad võrkkiiges turnida ja võsas luurata. Kolmikutel on juba silmad avanenud ja nad uurivad hoolega ümbritsevat maailma, mis emme Darla tungival nõudmisel piirneb esialgu veel pesakastiga. Käpad on alles nõrgukesed ja ei taha sugugi pead ja keret veel kanda – paar sammu ja kolks! ümberkukkumine on garanteeritud. Aga nad on visad! Juba on toimunud esimesed üleemmeronimised. Ja üle Darla saba ronimine – milles probleem, käkitegu! Esimene „maailmarändur“ on jõudnud salaja ka pesast välja hiilida – tõsi, ta toodi väga kiiresti tagasi. Darlal läheb oma rüblikute ohjeldamisega raskeks. Kolme kasvava tähnilise harulduse arengut on võimalik jälgida siit.

23. aprillil poegis lumeleopard Mahnadi, kuid ema piimapuuduse tõttu kasvavad pisikesed karvapallid loomaaia titetoas.

Suviti saavad lapsed laste loomaaias silitada ja toita Kameruni kääbuskitsi. Ka nende kari on tublisti kasvanud. Samuti on põnevad hetked kullimäel, kus lindudel on pesitsusaeg. Mõned veel hauduvad, mõned paarid on aga juba õnnelikud vanemad. Pesitsevaid linde saab jälgida pesakaamera vahendusel kullimäe paviljonis või loomaaia kodulehel.

Tähelepanelikud külastajad avastavad ka Bennetti kängurute kukrutest välja piiluvaid ninasid. Kes loeb ära, mitmel emal poeg kukrus peidus on?

Loomaaeda tasub minna, sest avastamist jätkub seal küllaga.