Naksitrallid annavad juulis ja augustis etendusi üle terve Eesti, vurades Muhvi punases furgoonautos mööda kaunist kodumaad ringi ja peatudes ühtekokku 56 erinevas kohas. Asja teeb eriti toredaks see, et kõik etendused on tasuta! Kuid eesti inimestel tasub silmad ja kõrvad lahti hoida, sest „Naksitrallide” etendusi avalikult ei reklaamita. Naksitrallid tahavad nimelt inimesi oma saabumisega üllatada. See-eest saavad huvilised nende tuleku kohta jälgida välireklaami oma kodukohas.

Tasub ka teada, et koostöös Eesti Ettevõtlike Noorte Koja ja Keskkonnainvesteeringute Keskusega on naksitrallide suvetuur juba aegsasti käivitanud aktsiooni, mille raames on mitmed külad spetsiaalselt „Naksitrallide” etenduse jaoks korda seadnud kiigeplatsi või muu kena koha.

„Naksitrallide” raamatu autor on teadagi armastatud lastekirjanik Eno Raud. Lavastajatena debüteerivad noored nukunäitlejad Katariina Tamm ja Sandra Lange. Dramatiseeringu kirjutas NUKUs vastselt tööle asunud dramaturg Ingel Undusk ja loo fantaasiarikkaks kunstnikuks ning heliloojaks on Kaspar Jancis. Lavastuses mängivad NUKU teatri näitlejad Tarmo Männard, Andres Roosileht, Sandra Lange ja Kaisa Selde või Kadri Kalda.

„Naksitrallid” on juba teine keskkonnateemaline lavastus NUKU teatris. 2011. aastal toodi välja Wimbergi loodushoidlik originaalnäidend „Prügihunt ja Superjänes”, millest on käesoleval suvel koostöös Eesti Televisiooniga valmimas ka laste teleseriaal.