2. Kui sa ei ole kindel, millised reeglid võõrustaja kodus kehtivad, küsi üle.

3. Ära eelda, et su lapsukesel on luba ja vaba voli toidu või toiduste kätega laua juurest lahkuda. Neid kodusid, kus lastel on lubatud krõpse teleka ees krõbistada või jäätisega mööda maja ringi joosta, on väga vähe.

4. Kui olete söömise lõpetanud, siis enne lapse tuppa mängima saatmist kasi ta puhtaks, et võõrustaja ei peaks hiljem heledalt diivanilt, vaibalt või tapeedilt šokolaadijälgi küürima.

5. Kui märkad, et su nunnukene suundub kööki kuivaineriiulit puistama, perenaise pesusahtlit avama või riiulist kõiki raamatuid välja tõmbama, küsi enne, kas laps tohib seda teha. Kui perenaine vastab küll jaatavalt, kui nägu on tal peas hapumast hapu, kutsu laps enda juurde tagasi ja taltsuta teda. Perenaine üritab olla viisakas, aga suudab mõelda hetkel ainult sellele, et su põnn midagi ära ei lõhuks ja kui palju tal hiljem koristada tuleb.

6. Kui peres on lemmikloomi, pole sinu lapsel õigus neid sakutada, tirida, pidevalt näppida ja närvi ajada. Eriti siis, kui vaene loomake mudilase eest meeleheitlikult põgeneb — see ei ole tore tagaajamismäng! Lemmikloomad ei pruugi olla lastega harjunud ning võivad lapsele viga teha või siis pärast lapse lahkumist tohutus stressis olla.

7. Ära eelda, et su lastetu sõbranna juures on lapse jaoks põnevaid mänguasju küll ja veel ning sa ei pea midagi ise kaasa võtma. Pead küll ja kuhjaga, sest sõbranna lillepotid, uhke serviis, puhkusereisidelt toodud suveniirid või kallid raamatud ei ole mudilasele nätsutamiseks mõeldud.

8. Kui sa lähed külla kuni kaheaastasega, siis on selge, et põhitähelepanu on temal ja teie saate omavahel vestelda ainult siis, kui laps magab. Eeldamine, et laps ise hakkama saab ja endale tegevust leiab, lõpeb katastroofiga.

9. Suuremad lapsed peaksid teadma, et täiskasvanute jutule vahele ei segata! Joonistused, küsimused nagu “miks päike paistab ja miks Skittle`si pakis on rohkem rohelisi kui kollaseid komme” kannatavad oodata, kuni täiskasvanud on oma lause lõpetanud.

10. Ära iial, MITTE IIAL vaheta oma lapse mähkmeid elutoas või söögitoas. Selle jaoks on ainult kaks kohta — tualett või vannituba! Mähkmed paki enne prügikasti viskamist kilekotti ja seo kott pealt tugevasti kinni. Parem kui viid haisupommi ise minema ka. Lapsed, kes juba potil istuvad, saavad oma hädad tehtud tualetis ega pea oma potti vedama keset elutuba ning sinna sisse soristama või veel hullem — number kahte tegema.

Täiendage nimekirja!