Kui kaua seda filmi tehti?
Filmi idee jõudis Nukufilmi stuudiosse kuus aastat tagasi. Nukkude ja dekoratsioonide valmistamiseks kulus pea kaks aastat, võtted kestsid kolm aastat ja lõpuks helindati ja lisati arvutiefekte terve aasta. Nii et näiteks filmi operaator jõudis selle aja sees saada kaks korda isaks. Aga eks sellise filmi tegemine nõuab parasjagu kannatust – nukkude animaator liigutas ju nukke ühe millimeetri haaval.

Kummad sulle isiklikult rohkem maitsevad – apelsinid või sidrunid?
Ei saa kuidagi öelda, et üks meeldib teisest rohkem - sidrunid on koos meega eriti head siis, kui kurk on läinud valusaks. Apelsinid on aga maitsvad jõulude ajal – kui nad on lõunamaades just valmis saanud ja üsna värskelt meie lumisesse Eestisse jõudnud. Ning siis levib toas mõnusalt nende värskelt kooritud magus lõhn. Mäletan, et vanaema kasutas kuivatatud apelsinikoori ka koide tõrjumiseks riidekapis, mis lapsena tundus mulle kuidagi eriti veidra hävitusvahendina.

Kes on Maroc Orange ja miks ta tahab oma kodust ära tulla?
Maroc Orange on soe ja südamlik apelsinipoiss, kes on pärit Põhja-Aafrikast. Ning nii palju, kui me siin Eestis selle maa kohta teame, siis sealsed lapsed on erinevalt meist tihtipeale pidanud kogema sõdu, vägivalda ning väga paljudel puudub ka turvaline kodu. Soov leida rahu ja paremat elamist sunnibki inimesi rändama - nii ka Maroc põgeneb koos teistega oma kodumaalt üle mere õnne otsima!

Kas Lisa Limone isa on Gianni Rodari „Cipollino“ lugude tegelaste sugulane? Sealgi olid sidrunid pahad tegelased.
Lisa Limone isa (filmis laulab tema rolli Peeter Volkonski) on filmis ketšupitehase ja tomatiistanduse omanik ning unistab rahast ning ääretult rikkaks saamisest. Kas ta just paha on, seda saavad kinokülastajad ise otsustada, aga ega ta oma tomatipõllu töötajate suhtes just lahket meelt ei ilmuta... Aga „Cipollino“ tegelastega omamoodi kaugelt sugulane on Lisa isa kindlasti – pärineb temagi ju Lõuna-Euroopast Sitsiiliast ning sisaldab suurel määral meile kõigile tähtsat C-vitamiini.

Kuidas Lisa Limone ja Maroc Orange kohtuvad?

Selle filmi ülesehitus on natuke isemoodi – nimelt kohtuvad peategelased Lisa (hapuka hääle andis talle lauljatar Iiris Vesik) ja Maroc alles filmi lõpus ning kõik eelnev on ettevalmistus nende omavaheliseks kohtumiseks. Aga filmi käigus õpime neid paremini tundma. Alguses võib tunduda üsna võimatu, et kaks erinevat tsitruselist võiksid üleüldse teineteist armastada, kuid kas armastus küsib, mis värvi on kellegi koor või mis mahl voolab soontes?

Kui vanadele lastele see film mõeldud on?
Kuna filmis lauldakse teksti paljudes erinevates keeltes, jooksevad filmi all eestikeelsed tõlked – ja mulle tundub, et alla 10 aastastele lastele võib selle filmi sisu jälgimine olla keerukas. Samas - muusika ja nukud on ju igaühele arusaadavad ja film on meeldinud ka nii mõnelegi pisemale. Tähtis on teada ka seda, et "Lisa Limone" filmi on võimalik vaadata nii prillidega 3D-s kui tavalistel kinoseanssidel ilma prillideta.