Tunnista üles, sa oled seda teinud! Kõik emad on. Tuled töölt, oled poest läbi käinud ja lastele ka kommi ostnud. Aga sa oled näljane, tunned, et tahaks midagi head ja enne kui koju jõuad, on kommikott tühi. On isegi selliseid emasid, kes söövad firma poolt lastele jõuluks saadetud kommid juba kontoris ära! Pole hullu, sa ei ole ainuke! Ära tunne süüd, ka sina oled magusa ära teeninud.

Sa tühjendad regulaarselt oma lapse mündipurki

Tõepoolest, uuringute kohaselt on neid vanemaid, kes oma laste hoiupõrsaid või lausa pangaarvet tühjendavad, suisa 30-50 protsenti! Lapsed saavad ka sünnipäevadeks üüratuid summasid, kui on terve klassi kokku kutsunud ja sellegi panevad vanemad mõnikord pihta. Vanemad loodavad muidugi, et panevad kunagi selle raha sinna tagasi. Aga tegelikult?

Viskad salaja oma lapse katkisi mänguasju ära

Lastele on aja jooksul uskumatult palju imelikke ja ka poolenisti purunenud mänguasju kogunenud. Enamasti pole lapsed valmis loobuma isegi kiirtoiduketist koos einega kaasa antud totakatest ja juba ammu katkistest plastmasselukatest. Kus on selliste katkiste asjade koht? Prügikastis muidugi! Ja sinna sa nad viskad. Aga salaja, sest seda kisa sa kuulda ei taha, mis peaks kaasnema olukorraga, kui laps sulle peale peaks sattuma.

Mänguväljak on täna suletud!

Või siis on laste mängukeskus seekord kinni. Häbi küll, aga sa valetad oma lapsele! Sa ei taha tegelikult lihtsalt mõnikord sinna minna, ehkki oled lapsele lubanud. Põhjuseks see, et sa pole jõudnud näiteks kolm päeva pead pesta ja sa ei taha nende teiste täiuslike emmedega seal oma lapse edusammudest samal ajal lobiseda, kui nemad su rasvaseid juukseid jõllitavad. Lapse jaoks on sellel päeval keskus kinni! Sa pole ainuke, ka teised emad luiskavad mõnikord oma lastele.

Poetad oma lapse joonistusi prügikasti

Muidugi su süda valutab kohe hirmsasti, kui järjekordseid kritseldustest koosnevaid paberilehekesi salaja prügikasti topid. Sa oled küll mõelnud, et kõik need 6000 kunstiteost, mis su mudilane on viimasel ajal kokku joonistanud, oleks ka suurepäraseks tapeediks lastetuppa, kuid siis leiad, et tapeedi mõõdu annavad ka lasterühma akvarellid välja.

Oi, emme ei oska seda!

Emme ei oska Wii-d mängida. Või mis iganes mängukonsool su lapsel on. Emme ei oska isegi seda sisse lülitada ja emme ei taha õppida, kuidas see käib. Arvutimängust ega telefonimängust ei saa ka emme midagi aru. Sa kas saadad lapse nende teemadega isa juurde või ütled talle, et tegelegu millegi muuga, sest sina tõesti ei tahagi teada, kuidas need asjad käivad.

Ja sa sorid salaja tema asjades

Kui lapsel on isiklik salajane sahtel, siis mingil hetkel sa ikka vaatad sinna. Endale põhjendades, et ma ju koristan siin parasjagu ja näe - jõudsingi sahtliteni! Ja mis sa sealt leiad? Sünnipäevakingi, mille ta on sulle meisterdanud! Oi, kui loll tunne sul siis on. Kui su laps on aga juba suurem, võid nuhkides leida hoopis suitsud, kallimaga tehtud fotoseeria või isegi kondoomid. Ja mis nüüd edasi, sa ei saa ju selle teadmisega lapse juurde tormata, sest siis tunnistaksid üles, et sobrad ta asjades. Või sa siiski teed seda?

Allikas: thestir.cafemom.com