Lapsed jumaldavad vett ja nad jumaldavad sind, kui oma lapsed veemõnusid nautima viid. Ja ära jäta neid lihtsalt järve ääres või rannas vee äärde sulistama vaid mängi nendega nii, nagu ainult isad mängivad. Viska neid kõrgele õhku, õpeta sukelduma, ehitage liivalosse, ujutage laevukesi ja kaevake vetele ojasid. Kui sinu laps on veel pisike, siis sulistage mõnusalt kasvõi veekausis või pisikeses lastebasseinis. Kui tal juba jooksujalad all, siis veepüssidega teineise tagaajamine ja luuramine on suurepäraseks meelelahutuseks.

Kui sinu beebi on veel päris väike ja siinsed isa-lapse ettevõtmised on pisut suurematele, siis loe hoopis seda: Kuidas saada superisaks

2. Ole tõeline MacGyver

Ehita oma lapsega üheskoos onni, riputa puu otsa jäme köis või autorehv, millega kiikuda. Kui teil maakohta pole, siis parandage koos kasvõi nõudepesumasinat või ratast. Tehke üheskoos midagi sellist, mille tulemust pärast pikka aega nautida saab ja mis ühiselt veedetud aega meenutab. See on igatahes ägedam, kui teemaparkide ülipikkades järjekordades suure raha eest karussellisõitu oodata ja järjekordset maitsetut burgerit osta.

3. Maitske looduse ande

Kui elate linnas, siis külasta koos lapsega mõnda talu, kus kasvatatakse marju ja köögivilju. Tore on, kui seda teevad sinu maal elavad sugulased, aga ka metsaskäik ja sealne marjakorjamine on teile ühiseks seikluseks. (Inimkond on pesemata marju söönud aastatuhandeid. Nii et kui need marjad pole just pestitsiitidega pritsitud või sõidutee äärest nopitud, lase tal neid kõik järgemööda otse põõsast või peenralt suhu toppida ning las laps määrib end, palju tahab. Tõmmaku peenralt ise porgandki. Lastele meeldib tervislik toit, kui nad seda ise korjata saavad. Marjade ja köögiviljade maitsmise juures peetud omavahelised vestlused maast ja ilmast on kõigele krooniks.

4. Kokake koos

Mõelge koos välja, mida te kõige meelsamini sööksite ja tehke seda ise. Küpsetage pannkooke või kotlette, grillige üheskoos õues või valmistage lihtsalt jäätisekokteili. Anna kindlasti lapsele võimalus olla olulises otsustaja ja valmistaja ning esimese maitsja rollis.

5. Mururalli.

  • Kui laps on veel väike, võid anda talle pisikese mänguniiduki, et saaksite kõrvuti meetreid mõõta.
  • Kui laps on suurem, laenake naabrimehelt teine niiduk ja niitke võidu või joonistage muru peale niidukitega vahvaid mustreid või mängige niidukitega üks trips- traps-trull.
  • Kui sul on juba päris suur koolilaps ja muritraktor, siis õpeta ta sellega sõitma. Sul on väga guru tunne ja lapsele on see superpõnev.
  • Kui elate korteris, siis minge hoopis koos kalale.

6. Isade ja laste päev

Kui te saite oma sõpradega kunagi kokku sellepärast, et oli lahe õlled teha ja naistest ning spordist rääkida, siis nüüd on teil üks ülisuur ja ülioluline teema juures. Teie lapsed! Kutsu kokku oma sõbrad, kel on sama vanad lapsed kui sinul. Lapsed tulgu kindlasti samuti (kui nad just teismelised pole, kes igat sinu ideed salamisi napakaks peavad). Veetke koos mõnus isade-laste päev kas rannas või seikluspargis, kellegi maakodu talgutel või hoopis metsamatkal. Kõigile jätkub tegevust ja tehke kindlasti ühispilt, mida aastate pärast superlahe vaadata.