Kui palju juuksed ühe päevaga kasvavad?
Inimese juuksed kasvavad kolme päevaga ühe millimeetri. Võiks juba arvata, et saja-aastasel inimesel on kümne meetri pikkused juuksed! Aga nii see siiski pole. Õnneks ei kasva üks juuksekarv üle kuue aasta, siis tuleb ta ära. Nii et pole ohtu kõndides omaenda juustesse komistada.

Miks loomad rääkida ei saa?
Paraku on inimkeel nii eriline, et loomad ei ole võimelised seda ära õppima. Esiteks mõtlevad inimesed teisiti ja hoopis keerulisemalt kui loomad. Teiseks on loomade suu ehitus selline, mis ei võimalda häälikute ja sõnade väljaütlemist.
Loomadele on küll püütud õpetada viipekeelt. Siin on kõige edukamad olnud inimahvid, kellest arukamad on ära õppinud üle saja viipekeelse sõna.

Kuidas tekib päikesevarjutus?
Kuigi päikesevarjutust on aastatuhandeid nähtud ja kardetud, ei osatud seda kaua aega seletada. Tegelikult on seletus üsna lihtne. Teatavasti tiirleb Maa koos teise seitsme planeediga ümber Päikese, ümber Maa aga tiirleb omakorda Kuu. Kui Kuu satub Maa ja Päikese vahele, varjab ta meie eest päikesevalguse ning kümmekond minutit ongi õues hämar. Siis aga liigub Kuu edasi ning päikesekiired jõuavad jälle Maani.
Meie saame järgmist päikesevarjutust jälgida 20. mail 2015. aastal. Ära siis unusta, et päikesevarjutust ei tohi mingil juhul palja silmaga vaadata, ikka ainult läbi kaitsvate päikeseprillide!