Kutsed

Kutsete valmistamiseks kasuta paberit, fotot oma tütrest ning roosat geelpliiatsit. Hangi oma tütrele baleriini riietus ning tee temast pilti. Ilmuta vajalikul hulgal pilte, kleebi need paberile ning teisele kutse poolele kirjuta roosa geelpliiatsiga informatsioon peo kohta.

Dekoratsioonid

Dekoreerimisel kasuta roosasid, valgeid ja hõbedasi toone. Täida roosad ja hõbedased õhupallid heeliumiga. Kata üks sein peeglitega ning kaunista peeglid sädeluse ja tähekestega. Prindi pilte baleriinidest ning kleebi need seinale. Kinnita peegliga kaetud seina ka puidust käsipuu, mille abil pisikesed baleriinid harjutada saaksid. Laud kata roosa laudlina ja kauni serviisiga ning puista sellele roosasid kompvekke. Lauale aseta ka kingitus igale peole oodatud külalisele - baleriini kostüüm. Toolid kaunista roosa atlaspaelaga.

Õhtu sisu

Võimaluse korral kutsu peole mõni professionaalne baleriin, kes tüdrukutele mõningaid põhilisi samme ja liigutusi õpetaks;
Hangi suuremat sorti kuldset paberit. Lõika sellest neli viisnurkset tähekest. Jaga mängijad kahte võistkonda, palu neil rivistuda üksteise selja taha ning aseta umbes 2 meetri kaugusele üks tool. Anna kummagi võistkonna esimesele mängijale kaks tähekest ning seleta mängu sisu: märguande peale peavad esimesed mängijad liikuma ümber tooli ja tagasi võistkonna juurde nii, et nad astuvad ainult kuldse tähekese peale (igaks sammuks tuleb täheke põrandale panna). Võidab see võistkond, kes lõpetab esimesena.
Harjutage koos „Luikede järve".

Toidud

Valmista heleroosa tort
Tee roosasid küpsiseid
Pane lauale kauss erinevate kommidega
Valmista tikuvõileibu
Serveeri maasikakokteile


Tüdrukute pidžaamapidu

Kas sooviksid lapsele korraldada erilist sünnipäevapidu, mis ei saa liiga kiiresti otsa, vaid kestab järgmise hommikuni välja? Sel juhul on hea mõte teha pidžaamapidu!

Kutsed

Kutsed võiksid vihjata ööbimisega peole -  näiteks  öise taeva taustal sädeleva värviga kuu ja tähed. Poistepeo kutsele sobib hästi hõljuva tondi teema. Kutsetes peaks kindlasti olema kirjas, et pidu on ööbimisega ning vajadusel võib paluda ka külalistel oma magamiskotid kaasa võtta.

Riietuse idee ja tegevused

Vaja läheb: iga lapse jaoks valge lohvakas T-särk, õigest laste suurusest suuremad; tekstiilivärvid. Iga laps kujundab omale pidžaamapeo jaoks ise öösärgi, joonistades T-särgile kujundeid või mustreid. Võib ka mõne kindla kujundusteema ette anda. Sünnipäevalapse särgile võiksid kõik külalised oma nimed kirjutada, soovi korral ka midagi joonistada. Sellest jääb tore mälestus!

Teine idee: õhtune tondipidu

Vaja läheb: vanu valgeid voodilinu või lihtsalt valget õhukest kangast. Vildikaid või tekstiilivärve. Lastega koos lõigata linadesse tondinägude jaoks silma- ja suuaugud. Igaüks saab maalida soovi korral linale midagi hirmutavat, näiteks surnupealuu, ämblikuvõrgud ja ämblikud jms. Kui tondiriided valmis, võib jagada lapsed kaheks grupiks. Üks grupp lapsi läheb sünnipäevalapse tuppa ja valmistavad seal kiirelt midagi hirmutavat ette. Kui teine grupp lapsi tuppa siseneda tohib, ilmuvad pimeda toa nurkadest tondid välja. Seejärel vahetatakse osad.

Veel ideid õhtusteks tegevusteks: padjasõja mägimine, ühiselt mõne lastefilmi vaatamine koos popcorni söömisega. Kõik see võib toimuda pidžaamades või eelnevalt ise disainitud ööriietes.


Inglipidu

Kutsed

Hangi mõnest kostüümipoest nii palju tiivakesi, kui palju külalisi soovid peole kutsuda. Kirjuta valgetele paberitele kogu informatsioon peo kohta (kuldse geelpliiatsiga) ning kleebi kaunistuseks ingli pildiga kleepse. Voldi kutsed kokku, pane ümbrikusse ning kinnita ümbrikud tiivakeste külge. Toimeta sünnipäevale oodatud külalisteni.

Dekoratsioonid

Dekoreeri ruum nii, et see looks tõeliselt taevaliku tunde. Hangi suuremat sorti pilvede ja helesinise taevaga postreid ning kleebi need seintele. Kata põrand lumivalge karvase vaibaga ja mööbel valge kangaga. Valmista papist pilvekesi, värvi need ära (vesivärvidega) ning riputa need lakke (tamiiliga). Aseta ruumi valged õhupallid ja keraamilised inglikesed. Kata laud valge kanga ja serviisiga.

Õhtu sisu

Organiseeri lastele vahva mäng. Otsi välja kõige tuntumate muinasjuttudega raamat. Seleta lastele mängureeglid: mängujuht hakkab lugema mõnda kõigile lastele teada-tuntud muinasjuttu, kuid jätab juttu lugedes suvalistes kohtades 10 sõna lugemata. Lapsed peavad kirjutama paberile, milliste sõnadega tegu on. Võidab see mängija, kelle on kõige enam õigeid vastuseid.

Aseta peoruumi papitükke, valgeid markereid, kuldseid geelpliiatseid, liimi, sulgi ja sädelevaid kivikesi. Lase igal pisikesel inglil endale võlukepike valmistada.

Palu igal sünnipäevalisel joonistada üks ingel. Kui tööd valmis, siis kleebi need seintele.

Toidud

Serveeri pastat „Ingli juuksed”
Tort maasikate ja vahukoorega
Kaunista nõud ingli kleepsudega
Valmista valgeid koogikesi ning kaunista need tordikaunistustega
Serveeri maitsvaid jäätisekokteile maasikatega

Autor: Kristiine Saat feeling24.ee

Ideid, kuidas veel korraldada erinevaid sünnipäevapidusid, leiad SIIT