774-st naisest, kes olid enne sünnitust normaalkaalus oli lausa kolmandik aasta pärast sünnitust muutunud ülekaaluliseks või lausa rasvunuks. Kokkuvõttes võtsid ameerika naised pärast sünnitust hirmuäratavalt palju juurde. 25 protsenti kõikides kaalukategooriates olevatest naistest, aga eriti just nende hulgast, kes olid enne pisikesed, kogusid endale sünnitusjärgselt lausa üle 40-ne lisakilo.

35 protsenti üle 20-aastastest ameerika naisest on rasvunud ja 34 protsenti ülekaalulised. Teadlaste arvates võib see statistika olla tugevalt seotud just kaalumiuutusega, mis seotud sünnitusjärgsete liigsete kilode kogunemisega. Tervisele ohtlik ülekaal võib aga päädida kõrge vererõhu ja diabeediga.

Uuringute läbiviijad tõdesid, et suur sünnitusjärgne kaalutõus on ilmselt suuremaks probleemiks just madalama sissetulekuga naiste hulgas, kes ei saa endale lubada piisavalt kvaliteetset toitu ega trenni. Ka teadmatus rasvumise ohtudest on probleemiks.

Ühtlasi arvavad paljud rasedad naised, et süüa tuleb beebiootuse aja kahe eest, kuid tegelikult pole ühte last kandes organismile vaja igapäevaselt rohkem lisakaloreid, kui 300-400. Ka rinnaga toitmise seosest kaalulangusega pole paljud naised teadlikud.

Mida arvab eesti arst rasedusaegsest liigsest söömisest, loe SIIT

Me võime mõelda, et mis meil nendest ameerika naistest, kuid kuna meie toitumis- ja liikumisharjumused ning elustiil on ühtlustumas, siis võib selline tervisele tõsiselt ohtlik ülekaal jõuda massiliselt peagi ka siiapoole ookeni. Esimesed märgid sellest on juba olemas. 45 protsenti eesti naisetest on juba praegu ülekaalulised.

Allikas: dailymail.co.uk