Seetõttu ei tohiks sa ise allolevaid internetist kokku kogutud nippe igaks juhuks kasutada enne, kui sul pole 38. nädal täis tiksunud, sest enneaegne sünd ei ole jus see, mida ootad. Kui oled aga juba 40 nädalat oodanud ja ühtegi märki peatselt alata võivast sünnitegevusest veel pole, võiksid kaaluda mõnda nippi siit nimekirjast:

  1. Räägi lapsega ja anna talle teada, et oled valmis teda vastu võtma. Et beebi sünniks õigel ajal, on väga oluline, et oleksid tema tulekuks täiesti valmis, ei kardaks sünnitust ega emadust ja oled saanud vähemalt kuu aega enne sünnitähtaega ainult iseendale ja oma beebile keskenduda. Mida suurem hirm sul sünnituse ees on, seda tõenäolisemalt lapse üle kannad.
  2. Käi perekooli loengutes ja valmista end sünnituseks ja eluks imikuga ette. Mida valmistunum sa oled, seda väiksem hirm.
  3. Liigu palju. Unusta liftid ja kasuta treppe, käi jalutamas, võimle kodus, tee joogaharjutusi. Kehaline aktiivsus hoiab sind vormis ja aitab ka beebil kiiremini välja tulla.
  4. Tantsi. Lisaks heale tujule saad mõnusa trenni ja nagu juba ütlesime — kehaline aktiivsus raseduse viimases staadiumis tõstab šansse õigel ajal sünnitada.
  5. On kevadpuhastuse aeg! Ka see annab mõnusa füüsilise koormuse ja saad enne tita majja tulekut veel midagi kasulikku ära teha.
  6. Seksi. Kuigi otsest seost seksuaalvahekorra ja sünnituse esile kutsumise vahel pole tõestatud, võid päris kindel olla, et halba see sulle küll ei tee ja ka mees on rõõmus ;)
  7. Stimuleeri rinnanibusid (veel parem — lase mehel seda teha). See soodustab emaka kokkutõmbeid.
  8. Tee kükke või pese käpuli põrandat.
  9. Mine sauna. Aga mitte liiga kuuma.
  10. Tee endale üks mõnus soe vann.
  11. Söö vürtsikat toitu, eriti soovitatakse ingverit ja karrit sisaldavaid roogasid.
  12. Ka ananass, basiilik ja oregano olevat sünnitust esile kutsuva toimega.
  13. Muretse endale võimlemispall ja istu sellel, põrgatades end üles-alla.
  14. Võta täiesti vabalt, viska kõik muremõtted ja ootusärevus peast ning lõõgastu nii palju kui võimalik. Mida rahulikumalt ja vabamalt sünnitusse suhtud, seda tõenäolisem on, et sa ei kanna oma last üle.
  15. Kuna Murphy seadused töötavad sajaprotsendiliselt, võiksid sünnitustähtajaks planeerida endale midagi põnevat ja huvitavat — teatriskäik, spakülastus, külaskäik lastega sõprade juurde vms. Siis võid kohe täitsa kindel olla, et beebi otsustab just sel hetkel välja tulema hakata.

Lõpetuseks tasub meeles pidada tõsiasja, et ükski beebi ei hakka sündima enne, kui ta on selleks valmis. Sulle võib küll tunduda, et ta on su kõhus olnud terve igaviku, kuid beebi teab ise, millal on tema jaoks õige aeg ilmale tulla.

Milliseid koduseid viise sünnituse esile kutsumiseks sina kuulnud või proovinud oled?

Jaga
Kommentaarid