Tehnikat õpitakse enamasti algkoolis

Nimelt seitsme- ja üheksa-aastastel on selline faas, kus neile meeldivad ainult tõetruud ja realistlikud pildid. Kui nad ei saa aru, kuidas varju joonistada või perspektiivi õigeks saada, on nad frustreerunud ja kaotavad kiiresti huvi. Sellest on muidugi väga kahju, kuna joonistamine ei ole ainult mõnus vaba aja veetmise viise, laps areneb piltide abiga.

Kas joonistused on lapse hinge peegel ?

Joonistamine on keeruline protsess, kuna laps hakkab oma tundeid, mõtteid ja mälestusi paberile kandma. Joonistused peegeldavad tema sisemist maailma ja seda, kuidas ta ümbritsevat tajub. Samuti on kindlaks tehtud, et lapse motoorika areneb joonistades kordades kiiremini — soovitame lapsevanematel pildid alles jätta ja siis paari kuu pärast vaadata, kuidas laps arenenud on.

Kas vanem võib lapse joonistusi kritiseerida?

Kriitikaga tuleks väga ettevaatlik olla, samas ei pea ka iga kriipsukese juures vaimustusest huilgama. Erinevalt täiskasvanutest ei ole lapsele tulemus tähtis, vaid joonistamise protsess. Kui sa ei saa tema pildist aru, siis küsi, miks laps sedasi joonistas ja ta seletab sulle. Siis on sul võimalus talle mõni vihje anda, mida teinekord paremini teha.

Mida teha kui lapsele ei meeldi joonistada?

Igaüks on erinev, kuid enamasti meeldib kõigile lastele joonistada. Küsimus on ainult stiilis — kõik ei peagi paberi ja pliiatsiga töötama. Tüdrukutele meeldib rahulikum, piltide järgi joonistamine, poistele pigem tänavakriitidega asfaldile, sest seal ei pea paigal istuma — su lõuend on piiritu! Hiljem oleks muidugi viisakas tänav veega puhtaks pesta.

Filmid, mida kunstihuvilised teismelised vaadata võiksid:

“Pollock”, ameerika action-kunstniku elulugu, peaosas Ed Harris.

“Frida”, mehhiko naiskunstniku Frida Kahlo elulugu, peaosas Salma Hayek