“Kas ongi käes see kurikuulus keerulise teismelise mäss?” arutasid vanemad. Neil polnud aimugi, et teismelise kapriisid olid vaid jäämäe tipp, allpool lasuv oli märksa hullem.

Proovisin vaid korra!

Regulaarset kanepitarvitamist ei osanud vanemad kahtlustada. Mingil hetkel tuli küll jutuks, et Raigo on seda korra proovinud, kuid sinnapaika see jäi. Vanemad ei loonud endale illusioone – teades kanepi kättesaadavust tänapäeval, pole mõtet selle jutu peale minestada.

Kui palju poeg kanepit tegelikult kasutanud oli, selgus hiljem. Ühel sügisõhtul tuli telefonikõne ja keegi küsis Raigolt tagasi võlga, kümmet eurot. Kell oli üksteist õhtul ja emale tundus asi kahtlane.

“Küsisin Raigolt, kas ta homme ei saa võlga ära maksta. Mille peale kuulsin, et sõbral on kohe vaja tasuda jõusaali kuukaardi eest. Sel kellaajal tundus asi eriti kummaline,” meenutab Liis. “Hakkasin aimama, et Raigo varjab midagi. Pakkusin, et ta saab raha kohe, kui tunnistab ausalt, mis võlg see on. Poeg omakorda tingis, et ütleb ainult siis, kui ma sellest kellelegi ei räägi.”