Robin kikitas kõrvu ja kuulnud jaatavat vastust, lippas kööki. Võttis vanaemalt koore ja läks elutuppa salaja edasi askeldama.

Tegelikult oli asi selles, et Robin oli eelmisel nädalal külastanud Marielli. Ja Mariell oli talle päris ise pann­kooke praadinud. Tõsi, maasikamoos, mida kookidele peale määriti, oli Marielli tädi keedetud, ent see-eest oli tüdruk suvel aidanud marju korjata.

Nüüd oli Robini kord Marielli kostitada. Poiss tahtis valmistada midagi tõeliselt maitsvat ja enneolematut. Ta otsustas, et segab kõik oma lemmiktoidud kokku. Seega siis nii: ta lisas vahukoorele kaks täidetud muna, Kasekese komme, kartuli­krõpse, neli või viis sprotti õlis, siis eilse hakklihakastme ülejäägi ning kaeraküpsiseid, mis ta kõik ennist köögist leidnud oli. Kuivõrd toit näis veidi kuiv, kallas poiss sellesse pool pudelit limonaadi, ikka seda Lotte oma. Veidi aru pidanud, lisas ta ka rosinaid, krevette, mustika­jogurtit. Seejärel segas ta roa korralikult läbi, puistas peale tuhksuhkrut ja kaunistas petersellilehega.

See lööb plika täiega pahviks, muheles väike kokk. Siis maitses ta oma hõrgutist ja... öäkk! Midagi nii vastikut ei olnud ta iial proovinud. Robin raputas mõistmatult pead – ta ei taibanud, kuidas kõik need head asjad ühtekokku nii tavatult mekkisid!