"Ühes kuus on haiglas töötaval ämmaemandal ühe kliendi jaoks keskmiselt 25 minutit aega. Selle aja jooksul ei jõuta tihti kõigele vastust saada ning küsimusi tekib igapäevaselt juurde. Samuti on maapiirkondades probleemiks, et ämmaemand asub väga kaugel ning iga probleemiga ei olegi vaja vastuvõtule minna, siis on hea telefoniteel nõu saada", sõnas Liina Normet.

Nõuandeliini eestvedajad Maila Teramees ja Liina Normet panevad ka meestele südamele, et tegu pole vaid naistele mõeldud liiniga, kuna oodatud on ka näiteks isade mured seoses tütarde puberteediliste muudatustega, küsimused seoses oma raseda kaasa või menopausi läbiva kallimaga.
Alati ei ole inimeste mured ka meditsiinilised, vaid pigem soovitakse lihtsalt ämmaemanda kinnitust, et valitud meetodid või internetist leitud juhised on ikka õiged. Sellisel puhul ongi kõige lihtsam oma meelerahu huvides kiirelt professionaalilt üle küsida.
Normet: "Samuti on oodatud ka kõik ebamugavust tekitavad küsimused. Kuna teenus on anonüümne, siis saab vastust ka neile küsimustele, mida võibolla arsti visiidil ei julgeta küsida, seda eriti noorte puhul."
Esialgu alustab nõuandeliinil tööd neli ämmaemandat, kellest suurima koormuse võtab üks projekti algatajatest, 27 aastat ämmaemandana töötanud Maila Teramees. Liini avamist toetab ka Eesti Ämmaemandate Ühing.
"Meie eesmärk on pakkuda lähedast, sõbralikku ja usaldusväärset nõustamst, millest väga paljud naised siiani puudust tunnevad. Oleme avanud juba ka Faceboooki ämmaemanda nõuandetelefoni lehe, kus õige pea avaldame uue teenuse telefoni numbri," lisas Normet.

Selleks, et liin juba veebruaris täies elujõus alustada saaks, on kõigil võimalus projekti ka ise Hooandja abil toetada. Nii on võimalik mitte ainult head teha, vaid vastavalt panustatud summale saada ka näiteks individuaalseid perekooli loengud omas kodus või lausa terveks raseduse ja väikelapse eaks saada personaalne ämmaemand koos koduvisiitidega. http://www.hooandja.ee/projekt/oopaevaringse-ammaemanda-nouandetelefoni-avamine.

Ämmaemanda nõuandetelefoni kõrvale luuakse ka MTÜ Ootuse Rõõm, mis on mõeldud puuduses olevate rasedatele ja väikelaste emadele. Kogu Hooandja eesmärki ületav summa kantakse MTÜle, et kõige väiksemaid ja nõrgemaid puuduses kannatavaid aidata. Ootuse Rõõm aitab koguda ja jagada riideid, tarbeesemeid, toitu jpm.