Kuhu ja kuidas külvata
Loomulikult passib muru laiale madalale alusele, aga miks mitte kaasata lapsi ja teha see murutamine natuke põnevamaks ning külvata muru hoopis munakoortesse.

Nami-Nami.ee

Murumunade jaoks tuleks munad ühest otsast noaga katki toksida ja sisu välja raputada, koored loputada ning mullaga täita. Omlett või biskviit tuleks ilmselt ka varakult menüüsse planeerida. Muld oleks hea lusika või spaatliga kergelt koore sisse vajutada, sest kastmise käigus muld tiheneb ja muidu jääb pind hiljem liiga sügavale koore sisse. Külvata tasub kohe mõnuga rohkem, kui pakend õuemuru jaoks ette näeb, et juuksekasv ikka korralik oleks. Seemned tuleks külvata niiskele mullale ja õhukese ühtlase mullakihiga ka katta. Ülaäärde võiks peale külvamist veel veidi ruumi jääda. Muld tuleb hoolega niiske hoida ja mitte lasta läbi kuivada. Kuivamise vältimiseks võib värske külvi kuni idanemiseni kilega katta.

Kui oled juba suurem laps võib munakoored kohe alguses või lõpus ühe jutiga ära kaunistada, aga kui oled pisem pisem võid tasub huvi hoidmiseks kaunistamine mitme päeva peale jagada. Ühel päeval täita ja külvata, paari päeva pärast näod joonistada ja veel mõne päeva möödudes koortele pudelikork või jalad alla kleepida, et murumunad püsti seisaks. 4-5 päeva pärast on juba ka muru tärganud. Kes tahab kooreäärt näiteks paela või paberist krooniga viimistleda, siis see tuleks vahetult enne kaunistusena kasutamist lisada, sest kastmise käigus kipuvad sellised lisad kannatada saama. Samal põhjusel tasub näo joonistamiseks valida veekindel marker, mitte laste vildikakomplekt. Munakoored on niigi haprad, aga arvestada tuleks sellegagi, et niisket mulda täis koor on käes lisaks ka pehmepoolne. Koori tasub ette valmistada arvestusega, et mõni neist puruneb.


Allikas: http://www.nami-nami.ee/uudis/kevadpuhad_puhademuru_murumunad