1. Prügikast

Foto:Scanpix/PantherMedia

Oled veendunud, et prügikast aitab sul vabaneda kõigest, mida sinna paned. Sestap vajavad prügikastid hoolikat ja põhjalikku küürimist.

Selle asemel, et kasutada poest ostetud puhastusvahendit, sega vette pisut äädikat ja kalla see vedelik jääkuubikuresti või -kottidesse. Külmunud kuubikuid kasuta prügikasti puhastamiseks. Võid seda teha ka veega, milles on leotatud sidrunilõike.

2. Veefilter

Foto:Scanpix/PantherMedia

Kui kasutad joogivee puhastamiseks veefiltrit, siis tuleb filtrit ka puhastada. Tavaliselt seda aga ei tehta, vaid vahetatakse uue vastu. Tegelikult tuleks kogu filter aegajalt nõudepesuvahendi ja sooja veega üle pesta ning enne järgmist kasutamist täielikult ära kuivatada.

3. Lõikelaud

Lõikelaual lõikad-hakid nii toorest liha kui köögi- ja puuvilju. Enamik inimesi peseb lõikelauda vee ja nõudepesuvahendiga või pistab selle üheks tsükliks nõudepesumasinasse. Kuigi niiviisi saab lõikelaud tõesti veidi puhtamaks, ei ole tulemus täiuslik. Lõikelaua desinfitseerimiseks lõika sidrun pooleks. Ühe poolikuga hõõru lauale laiali sool, sidrunimahla sellele sekka pigistades. Pese ja kuivata korralikult.

4. Taignaalus

Taignaalus tunneb „oma nahal“ rohkem võid tainast kui ükski teine ese köögis. Vee ja seebiga ei ole võimalik seda täiesti puhtaks küürida. Sega ¼ tassi söögisoodat vesinikülihapendiga nii, et moodustub tihke pasta. Kanna pasta alusele, oota tund või kaks ning pese siis voolava vee all maha.

5. Juusturiiv

Tavaliselt kasutatakse juusturiivi pesemiseks käsna, mis põhjustab nii palju segadust ja sodi, et selle koristamisest võib peavalu saada. Seega võta käsna asemel pihku tomat ja liiguta seda mööda riivi üles-alla. Tomat eemaldab juustujäänused ja sina saad need kenasti maha pesta.

6. Mikrolaineahi

Selle seintelt võib leida kõike – pizzat, suppe, kastet, putru jm. Kuumuses kogu „kultuurikiht“ kuivab ning seda on peaaegu võimatu eemaldada. Pane mikrolaineahju tass vett, millesse on segatud äädikas ja sea kellale 2 minutit. Tekkiv happeline aur „sulatab“ kuivanud toiduosad ahju seintelt lahti ning sa saad need kergesti lapiga eemaldada.

7. Malmpann

Söögi valmistamiseks on malmist pannid parimad, kuid nõuavad oskuslikku käsitlemist ja hoolitsemist. Õige moodus malmpannide puhastamiseks on selline: „koori“ panni jämeda soola ja vee seguga. Oota, kuni pann on kuivanud ning seejärel pühi see üle õlise lapiga.

8. Blender

Blender on suhteliselt raskesti puhastatav, kui arvesada, mida kõike selles purustatakse ja segatakse. Sestap tuleb kann puhtaks teha kohe pärast igakordset kasutamist – loputada sooja veega ja pesta nõudepesuvahendga. pesuvahendit tuleks ka paar tiiru blenderdada. Seejärel lõputa blenderikann voolava vee all ja see on jälle nagu uus.

9. Ahi

Ahju seintelt võib leida märke kõigest, mida sa seal küpsetanud oled. Sega omavahel söögisooda ja vesi ning kata saadud seguga kõik pinnad ahju sees. Jäta see üheks ööks ahju seintele seisma ning seejärel pühi hommikul nii palju kuivanud segu ahjust kokku kui saad. Pihusta ahju äädikat ning hõõru lapiga. Lülita ahi madalale kuumusele ja jäta 20 minutiks kuivama.

Allikas: trendingpost.net