Kui teed ise universaalse puhastusvahendi, hoiad kokku raha ja saad ühe vahendiga puhastada paljusid erinevaid pindu. Näiteks köögi tööpindu, kapiuksi, külmiku sisemust. Selleks pane kaussi 4 teelusikat soodat ja lisa pisut vett, kanna see puhastussvammile ja pühi oma probleemsed plekid ära.

Universaalne puhastusvedelik

See on erakordselt lihtne, Pane spreypudelisse vett ja pisut nõudepesuvahendit. Enamus köögis tekkivatest plekkidest on toidupritsmed, seda nii pliidi ümber, kui tööpindadel. Pihusta segu kapiustele ja tööpinnale, puhasta svammiga ja kuivata mikrofiibrist lapiga.

Sooda — imeline kodune abimees

  • Seinad puhtaks. Kui sinu mudilaste kunstitöö on tekkinud värskelt värvitud toaseinale, siis sooda aitab.
  • Mööbli ja koera pesa puhastamine. Seekord pane soodaveesegu pihustiga pudelisse, pihusta seda pehmele mööblile ja koera pesasse, lase 15 minutit seista ja puhasta tolmuimejaga. Eemladab pealmise mustuse ja ebameeldiva lõhna.
  • Muuda oma spordijalatsid lõhnavabaks. Puista oma tennistesse või tossudesse pisut soodat, las seal olla, kuni oma jalatseid järgmine kord kasutad ja raputa see lihtsalt välja. Jalatsid on taas värsked.
  • Kraanikausi ummistuse ennetamine. Seda tasub teha ummistuse ennetamiseks, aga aitab ka ka siis, kui vesi juba alla ei lähe. Kui vesi ei lähe alla, siis tõsta see lihtsalt kausiga ämbrisse ja asu tööle, Kui vesi on siiski alla nirisenud, kuid kraanikauss umbes, siis tee nii: puista äravoolu juurde soodat, lükka see torusse, seejärel kalla sinna tops äädikat. Oota viis minutit ja vaata, kui vahvalt vahutab. Siis kalla peale kann kuuma vett ja kraanikauss peaks taas toimima.

Külmkapi puhastamine

Kui pühid külmkappi äädikaga, siis hävitab see bakterid, mis külmkapi seenetama ajavad.

Juukseharjad puhtaks

Juukseharjadesse koguneb soenguvahendeid — geele, lakki, soenguvahujääke. Et hari puhtaks saada, kasuta tavalist nõudepesuvahendi ja sooja vee segu. See võtab harja küljest kõik kleepuva.

Puhasta autot ilma tolmuimejata

Tee seda hoops riiderulli abil. Hoia seda alati autos, sellega saad küpsisepuru või koerakarvad hõlpsasti kätte.

Tee tennised värskeks hambapastaga

See on vana nipp — võta kulunud hambahari, pisut hambapastat ja anna oma tennistele uus välimus.

Tee oma vannirätikud taas pehmeks

Kui vesi on kare, siis lähevad froteerätikud pikapeale samuti kõvaks ja karedaks, nad on naha vastas ebamugavad ja ei ima enam nii hästi vett. Tee nii: pane rätikud pesumasinasse, lisa topsitäs nuuskpiiritust ja pane masin tööle kõige kuumema režiimi peale. Pärast on rätikud taas pehmed ja kohevad.

Valged tennised jäägu valgeks

Uued valged tennised jäävad valgeks, ku pihustad need enne kandmist tärklisega üle, kui nad on aga juba määrdunud, siis kata nad sooda ja vee seguga, jäta päikese kätte kuivama ja seejärel pühi lihtsalt sooda maha.

Et lõikelaud saaks puhtaks

Lõikelaua puhastamiseks võta poolik sidrun ja hõõru sellega määrdunud pinda — et tulemust veelgi paremaks saada, puista lõikelauale enne kas soola või soodat ja hõõru see sidruniga laiali, loputa ja ongi valmis.

Aknapesu

Tee ise pesuvedelik veest ja äädikast. Pane spreypudelisse vett, lisa paar supilusikat äädikat, pihusta aknale ja pühi mikrofiibrist lapiga (paberi kasutamine võib jätta triipe ja ebemeid). Ongi aken säravalt puhas.

Kiire toiduplekieemaldus

Lastega peres juhtub seda tihti, et mõni toiduplekk särgiesisele jõuab. Kata plekk kohe nõudepesuvahendiga, hõõru ja loputa — nõudepesuvahend sobibki kõige paremini, kui tegemist on just toiduplekiga.

Kuidas loomakarvadest kiiresti lahti saada

Kui sul on kombeks nõusid pestes kindaid kasutada, siis ära võta neid kohe pärast töö lõpetamist käest, vaid tõmba märgade kinnasega üle need kohad, kus koduloomad pikutada armastavad — saad paari hetkega karvadest priiks. Paljaste märgade kätega võid muidugi sedasama teha.

Puhasta oma käekott

See on täitsa väkk, kui must on tegelikult üks käekott ja ka mobiiltelefon, neil on uuringute kohaselt enamasti lausa fekaalide baktereid. Tuleta siis endale lihtsalt aegajalt meelde, et need asjad tuleks desifintseerida, tee seda kas tavalise desifintseerimisvedeliku võ niiskete desifintseerimislappidega.

Foto: Shutterstock

Neid nippe kasutades hoiad kodukeemia arvelt üksjagu raha kokku.

Koristamise alustamie on raske, kuid valmis tööd vaadates tunned suurt rahulolu.

Koristamine on ka hea stressimaandaja.

Kui kaasad kogu pere koristamisesse, hoiad kokku palju aega.

Korras kodu loob selguse ka mõtetesse ja uued ideed saavad paremini lennata.

Rahulolu, mida tunnete, kui olete üheskoos midagi teinud, suurendab ühtekuuluvustunnet peres

Nüüd on paras aeg end premeerida teie pere lemmiktegevusega