Alkohol jõuab rinnapiima umbes 30-60 minuti jooksul pärast esimese lonksu võtmist.

2. Alkoholi tase rinnapiimas on sama mis alkohli tase veres

Seega - kui oled 0,5promillises joobes, on sama palju alkoholi ka rinnapiimas. Vere/rinnapiima alkoholisisaldust mõjutavad väga paljud erinevad faktorid - sinu kehakaal, kas kõht on täis või tühi, kui kiiresti sa jood, mida sa jood jne.

3. Alkohol kaob kehast keskmiselt kahe tunniga

See sõltub samuti paljudest erinevatest teguritest, kuid keskmiselt kaks tundi pärast ühe õlle-siidri-kokteili-veini tarbimist peaksid uuesti olema täiesti kaine. Kahe klaasi puhul peaksid ootama neli tundi jne.

4. Pärast alkoholi tarvitamist ei ole vaja rindu tühjaks pumbata

Alkohol kaob kehast ajaga, see ei jää sulle rinnapiima püsima. Mistõttu pole vahetult pärast joomist vaja piima välja pumbata ja seda minema visata. Kui aga tühjendad oma rinnad alkoholijoobes olles, siis seda piima ei tohi sa titale anda, sest selles on alkohol sees.

5. Vastsündinu ei suuda mitte mingisuguse alkoholikogusega toime tulla

Päris pisikestel imikutel on väga ebaühtlane söögigraafik, mistõttu on sul väga raske ennustada, millal võiksid endale klaasikese kallata. Kuna vastsündinu organism ei suuda isegi piisa alkoholiga toime tulla, võiksid esimesed paar kuud alkoholist hoiduda ning alles siis, kui lapse söögiajad on teada ja nende vahele jääb rohkem kui 2 tundi, saad endale uuesti klaasi veini lubada.

6. Kui plaanid õhtul juua, pumpa enne piima välja

Nagu enne öeldud - alkoholi tarbimise ajal välja pumbatud piima ei tohi lapsele anda, sest see sisaldab alkoholi. Kui õhtul on pidu plaanis, pumpa päeval rinnad tühjaks ja anna titale õhtul pudelist süüa.

7. Loomulikult on nii sulle kui titale parim, kui hoidud alkoholist täielikult

...terve imetamisperioodi vältel. Kui neelud ikkagi käima hakkavad, võid endale maksimaalselt kaks klaasikest lubada alates tita teisest-kolmandast elukuust. Ja kindlasti ei tohiks sa trimbata iga päev!

8. Vähese alkoholiga rinnapiim on beebile parem kui nälgimine

Kui su tita nutab näljast, aga sa oled mõnda aega tagasi joonud klaasikese veini ega pole kindel, kas alkohol on kehast läinud, on mõistlikum ikkagi anda titale süüa kui lasta tal nälgida.

Allikas: BubHub