7 märki, mis näitavad, et oled õiges suhtes.

1. Su partner teeb asju, mida sina naudid, aga tema mitte.

Kui su partner teeb õnnelikult ja protesteerimata kaasa neis asjus, mida tegelikult vaid sina naudid, on teie suhe kuldne. Miks? Sest ta seab sinu naudingu enda omast ettepoole. Ega arva, et teie suhe peab keskenduma ainult temale.

2. Partner jagab su tööeetikat.

Kui partneril on sinust väga erinev suhtumine töö olulisusesse ja väärtusesse, võid olla ainsaks vastutustundeliseks inimeseks teie suhtes. Ja see pole olukord, milles tahaksid viibida igavesti. Kujuta ette, et peaksid kandma kõiki raskusi — majapidamine, laste eest hoolitsemine, rahaasjad — oma õlul. See ei vii mitte ainult läbipõlemiseni, vaid tekitab ka vimma ning kaotab suhtest armastuse ja austuse.

3. Ta ei pirise iga asja peale, mida teha on vaja.

Pole mingit kobisemist, et oled kaks kuud nii hõivatud olnud, et sul pole olnud aega isegi prügikasti välja viia. Võib küll olla sinu kord mingit asja teha, kuid su kaasa teeb selle sinu eest ära, sest ta saab ja tahab seda teha. See näitab hingesuurust ja soovi olla osa meeskonnast. Aga ka küpsust reegleid või ootusi mitte liiga jäigalt tõlgendada.

4. Ta peab oma lubadustest kinni, mõistliku aja piires.

Pole midagi hullemat sellest, kui näägutada abikaasa kallal, et ta täidaks lubaduse, mille andis mitu nädalat tagasi. Sellega tekitad tunde, et sinu vajadused on madalamad kui tema omad. Teisalt — olles koos inimesega, kes lubadustest kinni peab, aega raiskamata ja meeldetuletusteta, võid olla kindel, et oled leidnud oma unelmate partneri.

5. Ta astub sinu eest välja, ka oma perekonna ees.

Tahad oma tulevase äia-ämmga hästi läbi saada, aga vahel see ei õnnestu. Kui selline situatsioon tekib ja kaasa sinu eest välja astub, tea, et oled sattunud kokku inimesega, kes mõistab hoida. Abielu tähendabki tegelikult päris suures osas vabatahtlikult teise vajaduste enda omadest ettepoole seadmist. (Aga selleks peavad valmis olema mõlemad.) Ning üks abielu suuremaid väljakutseid on tugevate sidemete väljaarendamine teiste sinu elus oluliste inimestega. Erimeelsused räägib kaasa sinuga selgeks omavahel olles, maailma ees seisab ta aga kindlalt su selja taga.

6. Partner on sinu jaoks intellektuaalselt võluv.

Kellegi intellektuaalse inimese väljavalimine tundub täiesti ebaromantiline. Kuid natuke süvenedes võid avastada, et tegemist on isikuga, kes elu huvitavana hoiab ning kindlustab, et teie suhe kunagi igavaks ei muutu.

7. Ta suhtleb sinuga avameelselt ja pidevalt, isegi siis, kui olukord on keeruline.

Pühendunud suhtes olemine nõuab koostööoskust, see omakorda aga eeldab mõtete, tunnete, ootuste ja kahtluste jagamist. Selline „kvaliteetne“ suhtlemine on midagi hoopis enamat kui lihtsalt ütlemine, et „ma armastan sind“. Oskus ja võime rääkida rasketel teemadel — raha, seks, majapidamine, haavatud tunded — on õnneliku, terve ja kestva suhte võtmeks.

Kuid jah, iga suhe vajab ka pisut romantikat. Samas pea meeles, et romantilised žestid võivad fookuse eemale nihutada asjadelt, mis on armastava suhte pikaajaliseks säilitamiseks olulised. Romantika on vajalik, kuid seda tuleb vaadata kui kirssi tordil, mille sa ka ilma selleta nahka pistaksid.

Allikas: huffingtonpost.com