Kui samade sümptomitega hakkas mõne päeva pärast maadlema ka Emma, ei teinud me sellest esialgu suurt numbrit. Kelluke hakkas peas helisema siis, kui kõrge palavik ravimitele enam ei allunud. Käisime veel hilja õhtul Lasnamäel apteegis Nurofeni ostmas, kuna ülejäänud palavikualandajad ei sundinud palavikku taanduma mitte üks raas. Proovisime iga natukese aja tagant viina ja vee lahusega kõrget temperatuuri kontrolli alla saada. Kui laps oli hommikul juba sinaka varjundiga ja loid, keeldus joomast ja palavik oli ikka üle 40 kraadi, helistasime kiirabisse, kes meid vilkurite saatel lastehaiglasse viis.

Valvearst kirjutas meile gripirohu ja asusime tagasi koduteele. Ootuspäraselt keeldus Emma koostööst, olles väga konkreetne: tema Tamiflud ei võta! Kui suu vägisi lahti tegin, oksendas ta rohu välja ja oligi kõik. Kuna olin teda ravimi toppimisega ehmatanud, ei võtnud ta enam tilkagi vedelikku ja sestap valisin paari tunni pärast uuesti häirekeskuse numbri.

Palusime abi, et väikest vaevlevat inimest kuidagigi aidata. Kiirabibrigaad tuli kohale, aga suurt midagi teha ei olnud. Proovisime seekord teist palaviku­alandajat ja hetkeks näis see ka toimivat. Muuhulgas tuli välja, et palaviku alandava viinalahuse valmistamisel olime kasutanud liiga külma vett. Viinalahus peab olema kehatemperatuuril, et see mõjuma hakkaks. Liiga külma vedelikuga tõmbuvad veresooned veelgi enam kokku ja vajalikku jahutust ei toimu.