1. Kohtingud jäägu!
Ja see ei tähenda sugugi, et te peaks igal reedel ühte ja samasse restorani ühte ja sama rooga tellima ja ühtesid ja samu teemasid arutama minema. See muutuks üsna pea sama põnevaks, kui toidupoes käimine. Mis võib olla isegi vaheldusrikkam. Kohting oma kaaslasega toob suhtesse värskust siis, kui see murrab rutiini. Kui teete midagi uut, on teil uued teemad millest rääkida ja teineteise sisemaailma kohta ka uued põnevad avastused. Sest pole kunagi nii, et sa tunned teist inimest läbi ja lõhki. Ja kui sa arvad, et tead kõiki tema tahkusid, siis pole sa piisavalt tema vastu seni huvi tundnud.

2. Planeerige asju koos
Tegelikult liidab teid kõik, mida koos teete. Näiteks ühist puhkust planeerida on väga põnev. Saate arutada, mida te teha tahaksite, õpite uuesti avastama teineteise eelistusi, aga ka seda, kui palju olete teineteise nimel valmis järeleandmisi tegema. Nii nädalavahetuse kui remondi ühine planeerimine on olulisem, kui oskad arvata. Kui vaid üks partneritest teeb kõik suhet ja ühist elu puudutavad plaanid, siis toimub teievaheline kaugenemine ruttu. Et suhe toimiks, peab tõepoolest suhte arengust olema huvitatud kaks inimest.

3. Ära loobu tema jaoks ilus olemast
Kohe kindlasti mitte! Muidugi meeldib talle väga, kui laupäeva hommikul sassis peaga ja voodilina sisse mässituna talle hommikukohvi tood, kuid see, et sa terve nädala igal õhtul lontis dressidega kodus ringi käid, ei ole sugugi nii köitev. Näita talle siiski mõnikord, et tahad end just tema jaoks ahvatlevaks muuta. Ja see käib ka meeste kohta. Tunnete mõlemad, et kaaslase jaoks enese ilusaks tegemine muudab teie meeleolu kelmikamaks, see viib vestlusteemad teisele lainele ja õhtu lõpuks on suhtes palju uut särtsu lihtsalt sellepäarst, et naisel oli uus kleit või et mees lõhnab eriti hästi.

4. Mida vähem saladusi, seda rohkem lähedust
Sest mida sa peaksid heas suhtes nii väga varjama? Väikesed nihverdamised kasvavad suurteks valedeks, mis omakorda muudavad märkamatult teie läheduse pea olematuks. Mõtle sellele.

5. Las sinu suhe olla pingevaba
On kohti, kus külas käies tunned, et õhkkond on pingest laetud, et keegi ei tunne ennast päris vabalt. Oma koju tagasi minnes tahaksid kohe lõõgastavat vanni, veini või massaaži, sest pidev õhus olevate probleemide ja väljaütlemata sõnade keskel olemine on sind energiast täiesti tühjaks tõmmanud. Anna endast parim, et selline õhkkond sinu suhtesse ja sinu koju ei jõuaks. Ja pingelise õhkkonna vältimiseks pole vaja teha muud, kui esilekerkivad konfliktid ära lahendada. Vähemalt nendest rääkida ja teha seda nii, et õhku ei jääks süüdistusi vaid siiras soov olukorda parandada. Lase jonn endast välja ja keskendu sellele, mis su meele rõõmsaks teeb. Ära näe vaeva sellega, et tõestada oma kaasale, et just sinul on alati õigus. Suhe pole poks ega võidujooks, kus kuldse medali saab vaid üks. Kui suudad järgida arusaama, et suhe on koostöö, kus probleemid on lahendamiseks mitte kakluse allikaks, on sinu kodu see koht, kuhu tahate alati ise tulla ja kus olemist ka külalised igati naudivad.

6. Pööra tähelepanu enda vajadustele ja ka tema omadele

Enda vajadusi esile tõsta? Kõlab isekalt, kuid pole seda ometi. Sa ei saa olla köitev kaaslane põnevas suhtes, kui enda vajadused, unistused ja ka välimuse tahaplaanile jätad. Hoolitse oma arengu eest igas mõttes. Võta aega lugemiseks, trenniks, sõpradega olemiseks. Ja julgusta ka oma partnerit sedasama tegema. Te ei ole teineteise vangid. Saa üle hirmust, et miski võib talle sinust köitvam tunduda, kui tal kodust väljaspool tore on. Sa pead selle riski võtma, et te mõlemad saaksite kasvada ja teie suhe saaks areneda.

Sinu abielu saab olla ka igapäevaselt rahuldustpakkuv ja õnne täis, kui sa ise seda vaid soovid. Tuleb lihtsalt üle saada inimestele nii loomuomasest laiskusest, nii vaimsest kui füüsilisest. Ava oma silmad sellele, mis sinu suhte värskemaks teeks ja ava oma süda taas enda kallima vooruste jaoks, mis pole ju tegelikult kusagile kadunud.

Millest koosneb teaduslike uuringute põhjal õnnelik abielu, seda vaata SIIT!