1. Sideme taasloomine

Kui te enam ei suhtle, ei saa teie vahel olla ka siirast sõprust, mis toitub igapäevalugudest ja jagatud sündmustest. Te pole enam elevil teineteise mõtete ja tulevikuplaanide suhtes, kuid praegu on aeg neid uuesti arutama hakata — veel on need ilmselt seotud teie ühise tulevikuga. Kui side teie vahel hakkab nõrgaks jääma, siis tuleb nüüd teid ühendavat köit tugevamaks punuma hakata. Rääkige oma unistustest ja soovidest. Ilmselt olete ka isiklikus arengus järgus, kus omavaheline mõtete jagamine aitab uut suunda leida ja ka teineteist taasavastada. Teie suhe on väga oluline ja kas tasub lasta sel hajuda lihtsalt sellepärast, et olete hetkel mugavustsoonist tardumusse ja sealt eemaldumisesse liikumas? Ilmselt mitte. Siis ärata end üles!

2. Koos elu nautimine

Need, kes naudivad teineteisega koosolemist, ka kasvavad kokku. Võtke ette midagi sellist, mis pakub teile lõbu ja seiklust — koos naermine ja koos millegi saavutamine liidab teid taas. Argielu võib olla muutnud teid liiga asjalikeks ja veidi kulunuks, kuid püüa avada oma silmad ja leida taas koos tegemiseks asju, mis panevad teid rõõmu tundma nagu väikesi lapsi. Ei loe, et te olete nii kaua koos olnud — kohtingud on teile endiselt vajalikud. Ja ärga raisake neid argiprobleemide lahendamiseks. Leppige kokku, et nendest asjadest te sel ajal lihtsalt ei räägi, isegi ei mõtle selle peale. Tähtis on, et saaksite olla koos ka väljaspool rutiini ja argiaskeldusi. Ennast ja teist uuesti avastada. Mida rohkem koos meeldivaid ja lõbusaid asju teete, seda kiiremini taastub teievaheline side ja peagi tunnete end teineteise seltskonnas taas mugavalt.

3. Soov teist mõista

Kui sulle tundubki, et teievahelise eemaldumise probleemi näed vaid sina — võta sideme loomist tõsiselt sellest hoolimata. Alustuseks proovi aru saada endast, siis temast ja siis teie ühisest osast, mida jagate. Kes suhtub endasse heasoovlikult ja mõistvalt, peaks suutma samamoodi suhtuda ka oma partnerisse. Lepi sellega, et läks nii nagu läks ja ära keskendu etteheidetele. Kui partnerid proovivad teineteise sisemaailmas põhjalikumalt ringi vaadata, muudab see suhte pea alati tugevamaks ja lähedasemaks.

Väga keeruline võib olla uuesti rääkima hakata inimesega, kellega sul justkui polegi enam eriti midagi rääkida. Sa võid alustada päris lihtsast — saada talle näiteks paar sooja sõnumit päevas. Küll jõuate teineteisele otsa vaadates ka päris vestluseni. Tähtis on sinu päris soov rääkida ja ka teda kuulata. Kui sinu elus on ilusaid hetki, jaga neid alati just temaga. Kirjuta või helista oma emotsiooni jagamiseks esimesena just talle, mitte sõbrannale. Taasloodud sõbrasuhe taasloob ka teie abelu.

Allikas: familia.com.br