Sa ei kanna puuvillaseid aluspükse

Olgem ausad, puuvillased aluspüksid ei pruugi ilusaimad välja näha, kuid need on kõige tervislikumad. Siid ja sünteetilised kangad ei hinga nii hästi ja seetõttu tekib ka intiimpiirkonnas rohkem higi, mis omakorda tekitab bakterite kasvulava. Kui aga pead ilmtingimata kandma sünteetilisest materjalist valmistatud aluspükse, siis tasuks valida sellised, mille jalgevahe on puuvillast. Siidist aluspüksid peaks jätma vaid erilisteks juhtudeks.

Sa kannad stringe

Kuigi stringide kandmine on hea lahendus varjamaks aluspükste ranti, kui kannad joogapükse, siis tegelikult ei ole need üldse tark valik. Kui peaks juhtuma, et sinu käärsooles leidub näiteks soolebakterit ehk kolibakterit — millest sa tõenäoliselt teadlik pole -, siis on oht, et see satub organismi. Nimelt võivad füüsilise aktiivsuse ajal püksid liikuda ja bakteriga kokku puutunud osa liigub vagiina juurde. Sealtkaudu pääseb see aga organismi või kusitisse.

Samuti võivad stringid tekitada jalgevahel nahaärritusi ja ebamugavustunnet. Kui aga ilmtingimata pead kandma stringe, siis vali puuvillased stringid ja kanna neid võimalikult lühikest aega.

Sa oled voodis aluspükstega

See ei tähenda, et peaksid voodis tingimata paljalt magama. Kui kannad nt pidžaamat, siis ära kanna seal all aluspükse. Eriti siis, kui reisid tihti ja magad erinevates hotellides. Niimoodi higistad rohkem ja see loob bakteritele soodsa pinnasse, mistõttu on suurem oht, et haigestud erinevatesse haigustesse. Naistearstide sõnul on hea, kui jalgevahe piirkond saab öösiti õhku ja ei higista. Kui sa ei suuda esialgu loobuda igapäevasest aluspesu kandmisest öösiti, siis proovi magada paaril päeval ilma aluspüksteta ja sa tunned vahet.

Miks pole hea aluspesus magada, selle kohta loe ka SIIT!

Sa ei kanna aluspükse

Kuigi öösiti võiks magada ilma aluspüksteta, siis tuleks neid päeval kanda. Suurem osa meist kannab teksapükse ja sinna alla peaks kindlasti panema ka aluspüksid. Suure tõenäosusega hõõruvad teksad jalgevahe piirkonda ja tekitavad ebamugavustunnet. Samuti võib teksade sees olla pesuainete jääke.

Sa kannad valet suurust

Keegi ei taha kanda aluspükse, mis on kottis. See on inetu ja ebamugav. Samuti on aga halb kanda aluspükse, mis on liiga kitsad, kuid seda tehakse palju. See võib olla kahjulik. Liiga kitsaste aluspükste kandmine tekitab jalgevahel nahaärritusi. Aluspüksid peavad olema piisavalt vabalt, et õhk saaks liikuda. Nii ei teki liigset higistamist ja erinevaid põletikke.

Sa kannad ebakvaliteetselt värvitud aluspesu

Nimelt võib riidevärv nahka ärritada ja eriti veel siis, kui sul on tundlik nahk. Üks asi on see, kui kannad kampsunit või jakki, kuid aluspüksid on väga tihedalt naha vastas. Parem on eelistada puuvillaseid ja kvaliteeteslt värvitud aluspükse. Kui poes kangast tugevat kemikaalilõhna eritub, siis ära sellist pesu kunagi osta.

Sa kannad trenni tehes vale pesu

Tõenäoliselt mõtled, kas sinu trennipüksid on trendikad ning sobivad sulle. Kui palju aega kulutad aga mõtlemisele, kas kannad seal all ka sobivat aluspesu? Siin tulevad mängu taaskord bakterid ja higi ning nahaärritused. Trenni tehes peab aluspesu hingama.

Sa ei vaheta oma aluspesu pärast trenni

Kui istud pärast trenni higise aluspesuga, siis ebameeldiv hais pole sugugi mitte peamine probleem. Tõenäoliselt ei tekita higised riided küll mingeid sisemisi haiguseid, kuid aja jooksul tekitab jalgevahe piirkonnas sügelust ja nahaärritusi. Võib tekkida ka lööve.

Sa kuivatad oma aluspesu pesukuivatis

Nii lihtne on visata mustad riided pesukorvi, panna sealt mingi hetk pesumasinasse ja siis märjad pesud ümber pesukuivatisse tõsta. Kuivatisse panemine on aluspesule justkui surmaotsus. Nimelt rikub pesukuivati kuumus kangast, millest asupesu tehtud on. Seetõttu tasub aluspesu kuivatada pesurestil toatemperatuuril.

Sa kasutad pesemiseks valesid pesuvahendeid

Võib-olla sinu käed ja jalad ei vaja eraldi pesuvahendeid, kuid jalgevahe piirkond on tundlikum. Paljud pesuvahendid võivad tekitada selles piirkonnas nahalööbe. Teisisõnu on naha jalgevahe piirkonnas tundlikum ja seetõttu on mõistlikum aluspesu pesemiseks kasutada näiteks allergikutele mõeldud pesupulbrit.

Sa kannad endale mittesobiva lõikega aluspükse

Lihtsalt sellepärast, et mingi lõige on praegu moes või sulle endale meeldib see kuju visuaalselt, ei tähenda, et need sulle ka tegelikult sobivad. Spetsialisti sõnul on viis tavalist kuju ja seetõttu on oluline valida endale mugavaim. Muidu on sul ebamugav ja halvasti istuvad aluspüksid tekitavad palju ebamugavust.

Sa kannad aluspükse, mis ei sobi su riietega

Kui sa leiad endale lõpuks ideaalselt istuvad aluspüksid, siis pole see sugugi veel kõik. Kõik aluspüksid ei sobi kõikide riietega. Näiteks madala värvliga teksapükse ei saa kanda aluspükstega, millel on kõrge värvel. Mõned kangad ei sobi kokku aga teiste kangastega ning seetõttu tekitavad ebamugavustunnet võ paistavad riietest läbi.

Sa kannad valgete riietega valgeid rõivaid

Kõhutunne ütleb, et sama värvi riietega võiks kanda sama tooni aluspesu, sest nii pole näiteks valge särgi alt nii palju aluspesu näha. Selgub aga, et see ei olegi nii hea idee. Valge aluspesu paistab valge särgi alt palju rohkem läbi. Niisiis tasub valida aluspesu, mis sobib sinu nahatooniga, kui sa ei taha, et midagi läbi paistaks.

Sa kannad liiga tihti vormivat aluspesu

Vormival aluspesul on kahtlemata omad eelised ja see muudab kehakuju kaunimaks. Küll aga võib tihe vormiva aluspesu kandmine teha rohkem halba kui head. Nimelt surub vormiv pesu sinu keha kokku. See võib põhjustada näiteks happe tagasivoolu ja kusepidamatust. Ja need on vaid mõned näited. Vahel võib vormiva pesu või korseti pideva kandmise tõttu liikuda organid- Aeg-ajalt võib vormivat pesu kanda, kuid pikaajalisel kandmisel tekivad tõsised probleemid.

Sa kannad aluspesu, mis on liiga õhuke

Liiga õhukesest kangast aluspesu kandmine joonistab välja teatavad kumerused, mille paistmist tõenäoliselt keegi ei soovi. Seetõttu tasuks valida paksemast materjalist pesu, mis istub riiete all paremini ja mis ei näita igat kui viimset kumerust.

Sa ei tead, millest tekivad su aluspesu sisse plekid

Günekoloogi sõnul peaks iga naine vaatama oma aluspesu sisse tekkivaid plekke ja neile tähelepanu pöörama. See ütleb nii mõndagi naise tervise kohta. Kui on midagi halvasti, siis võivad muutused paista just aluspesult.

Sa ostad uusi aluspükse haruharva

Aja jooksul kuluvad ka aluspüksid. Seetõttu ei pruugi need enam istuda jalas nii nagu peaksid. See võib tekitada nahaärritusi ja püksid võivad hõõruda, sest need nihkuvad liikumisel paigast. Aeg-ajalt on mõistlik visata vanad aluspüksid minema ja osta endale mõned uued.

Allikas: thelist.com