Põhjenduseks tõid vastajad näiteks seda, et „meie kasutame juhi taga olevat kohta, mis on justkui ohutum, kuna õnnetuse korral püüab juht ikka refleksist ennast päästa ning siis on ka lapsel lihtsam pääseda". Teine vastaja leidis aga, et kõige ohutum on lapse turvatool paigaldada tagumisele keskmisele istekohale: „Keskmine iste jääb kõige kaugemale võimalikest kokkupõrke kohtadest ja siis on laps rohkem kaitstud nii külgedelt kui ka eest tulevate objektide või klaasikildude eest".

Vastajad tõid välja, et kõrvalistuja koht on mugavaks istekohaks vanematele lastele, kes ei vaja turvahälli ning soovivad väga aknast välja vaadata. Paljude perede puhul on korraga kasutuses nii juhi kui ka kõrvalistuja taga olev istekoht, kuna peres on rohkem kui üks laps ning nii on mõlemal lapsel autos rohkem ruumi.

Vaata, mis väike laps peaks tingimata selg sõidusuunas istuma, SIIT!

PZU sõidukikindlustuse tootejuht Claude Kaasik lisab, et kõige turvalisem on last sõidutada auto tagaistmel. „Kui soovitakse turvatool paigaldada siiski juhi kõrvalistmele, siis tuleb turvahällide ja selg sõidusuunas turvatoolide korral välja lülitada juhi kõrvalistme turvapadi. Näoga sõidusuunas turvatooli korral ei ole vaja turvapatja välja lülitada. Sellisel juhul tuleb juhi kõrvaliste reguleerida maksimaalselt tagumisse asendisse," ütles Kaasik.