Arusaadav, et inimesed püüavad end kaitsta äraütlemiste ja südamevalu eest, aga kui me hakkame uskuma, et eduka suhte keskne komponent on võimupositsiooni säilitamine, siis unustame, mis mõte armastusel üldse on.

Sest võim on lihtsalt üks illusioon, mille poole ego püüdleb, ja kui su armastus põhineb sellel, mida ego küsib, mitte sellel, mida süda ütleb, siis on see suhe kadumisele määratud nagunii.

Jah, võim on kõigest illusioon ja see ei toida. Kui sa mõtled kogetud armastusele tagasi, siis vaevalt sa meenutad hetki, mil tundsid, et suhtes on jäme ots sinu ja ainult sinu käes. Pigem meenub see, kuidas end tõesti avasid ja riskisid haavata saamisega. Või see, kuidas keegi teine tänu sulle tõelist armastust tunda sai. Või see, kuidas armastus kõike paremaks muutis, kui miski muu ei aidanud.

Kui mõtled, et võimupositsioon paneb suhte toimima, siis mõtle uuesti. Suhted purunevad tunnete, mitte võimu puudumise tõttu. Need purunevad, sest emotsionaalne side läheb katki ja et kirg kaob. Või siis sellel põhjusel, et suhte osalised hakkavad ainult oma huvide eest seisma, mitte ei seisa ühiste huvide eest.

Kui te pole üks tiim, siis teie suhe ei saa võita. Head tiimid liiguvad koos edasi, sest ühenduses peitub jõud — neil on ühine eesmärk ja unistus. Sest nad hoolivad rohkem tulemusest kui isiklikest huvidest. Nad ei kemple omavahel, et kellel on rohkem jõudu, vaid keskenduvad sellele, et kuidas tiimi vägevamaks muuta.

Väge on ainult sellises suhtes, mis põhineb kahe inimese vahel leitud tasakaalul, mõistmisel, empaatial ja kompromissidel. Võim on illusioon, mida ego püüab, sest usub, et see on väga toitev ja teeb tugevamaks. Ja kui sa kasutad suhteid ja inimesi, et end võimsana ja kontrollivana tunda, siis kaotad sa võimaluse ka tõelist armastust kogeda.

Kui soovid rohkem suhete kohta lugeda, siis vaata Suhted.ee