Mõistan täna, et ma kasvasin üles privileegiga, mida paljudel tänapäeva lastel pole: istuda koos perega laua taga ja süüa nendega koos ning rääkida nendega silmast silma.

Emad küll teavad, et pere ühise laua taha saamine on ülioluline, kuid see ei ole tegelikkuses nii lihtne. Paljud pered igatsevad seda ühist aega, kuid ei tea, kuidas seda leida, kui võrrandis on nii palju muutujaid.

Tegelikult tehakse elu liiga keeruliseks ja kehtestatakse ühisele söömaajale ülemäära palju reegleid. Saab ka palju lihtsamalt!

Kõik ei pea korraga laua taga olema

Ema või isa töölt koju ootamine või venna trennist koju jõudmine võib õdusa õhtusöögi tõesti ära rikkuda. Aga tegelikult ei pea kogu pere alati ja igal õhtusöögil koos olema. Kui isal on teisipäeva õhtul trenn ja ema peab kolmapäeviti hilja töötama, siis olgu nii, aga teised saavad ju ikkagi koos süüa. Nädalavahetusel võiks laua taga olla ka sõbrad ja teised pereliikmed. Oluline on vestelda, sidet hoida ja kogemusi vahetada ning head toitu nautida koos nendega, kes on teie elus tähtsal kohal!

Koos võib einestada ka lõunal või hommikul

Paljud pered ei saa erinevate graafikute tõttu koos õhtusööki süüa. Nemad võiksid koos istuda hoopis hommikuti või miks mitte ka lõunasöögi ajal. Pole vahet, millal te perega koos olete, oluline on see, et te leiate selle aja!

Toit ei pea olema tippkoka vääriline

Peretoit ei pea olema uhke gurmee. Täiesti tavaline, tervislik ja värske kodutoit on täiesti piisav. Olgem ausad - töötaval emal või isal on üsna keeruline leida päevakavas mitut tundi põhjaliku kokkamise jaoks. Nii et kui sul pole mahti muuks kui omletiks, hakklihaga makaronideks või külmutatud friikartulite ahju viskamiseks ja salati lisamiseks, ära tunne süümekaid, vaid kutsu ikkagi pere laua taha ja nautige seda, mis on. Pere-einete eesmärk ei ole ainult kõht täis saada, vaid pereliikmete vahelise läheduse ja heade suhete suurendamine!

Endine laps ja praegune ema, kes on õppinud hindama perega õhtusöögilauas veedetud aja olulisust.

Allikas: UsNews