1. Ehete valmistamine

Selleks läheb vaja helmeid ja nööri või peenikest paela. Pea meeles, et helmed peavad olema päris suured, et laps ei saaks neid alla neelata ning et tal oleks lihtne neid nööri otsa lükkida. Kui Sul pole helmeid, võid kasutada ka suuri pennemakarone, värvides need eelnevalt erinevat värvi. Või osta juba värvilisi. Helmeste lükkimine aitab väikelapsel parandada pintsetivõtet ja liigutuste täpsust. Selline käsitööna valminud ehe võib olla ka kauniks kingituseks vanaemadele või tädidele.

2. Maalimine

Peaaegu kõik lapsed armastavad valmistada värvilisi pilte. Kahjuks kasutavad väikelapsed mõnikord oma kunstitöödeks ka valgeid seinu või mööblit. Selliste üllatuste ärahoidmiseks pole Sul vaja teha muud, kui pakkuda ise oma lapsele sobivat “maalimise töötuba”. Sul on vaja väga suurt paberit ja erinevaid maalimistarvikuid, nagu värvipliiatsid, markerid, värvid ja vesivärvid. Alustage maalimist oma käsi ja kergesti pestavaid värve kasutades. Pange paberile see, mida teie kujutlusvõime teile ütleb ja ärge muretsege määrdunud riiete pärast (ideaalne oleks, kui panete selga vanad ja kantud riideid). Aja jooksul vähendage lapse värvimispinda, andes üha väiksemaid ja väiksemaid pabereid ning teisi kunstitarbeid – pastelle ja peenemaid värvipliiatseid, mis nõuavad suuremat täpsust. Noore kunstniku töid saab esitleda teie kodus privaatkunstigaleriis.Numbrirongiga mängides teeb laps tutvust arvude ja loendamisega.


3. Voolimine

Igal koolieelikul peaks olema kodus voolimiseks plastiliini, voolimissavi või soolatainast. Miks? Sest voolimine on suurepärane treening peopesa musklitele ja kujude vormimine arendab liigutuste täpsust. Võid alustada lihtsate geomeetriliste kujunditega, nagu kera, silinder või koonus, ning liikuda seejärel edasi keerulisemate “skulptuuridega”. Võite luua terve plastiliinist loomaaia või mis iganes teile meeldib!

4. Ehitusklotsidega mängimine

Alustage lihtsate konstruktsioonide, näiteks torni ehitamisest. Kui väikelaps on selle oskuse omandanud, saate võistelda, kes on kiirem kümne klotsiga torni või kõrgeima torni ehitaja. Lapsed hakkavad väga kiiresti mängu juures kogu oma kujutlusvõimet kasutama. Siis hakkavad nad üha keerulisemaid konstruktsioone ehitama. LEGO DUPLO klotsikomplektid ei lase väikelapsel kasutada ainult oma käsi ja ehitada mikromaailmu, vaid aitavad avastada ka ümbritseva maailma, ametite, tegevuste ja isegi looduse kohta.

Iga meisterlik insener alustas väikeste projektidega! See komplekt sisaldab kolme DUPLO kujukest ja sobivalt kaunistatud klotse ning pakub lapsele palju lõbu ja võimalusi õppida.


5. Käpiknukuteater

Käpiknukk on mänguasi, mis pakub täiuslikke sõrmeharjutusi. Alustage väikesest etendusest oma lapsele ja julgustage teda kaasa lööma. Ehitage oma väikelapsele papitükist lava. Edasi valige nukud, kellest saavad näitlejad. Seejärel andke etendus, mida pole iial varem üheski teatris nähtud.


Soovitus: tee ise midagi praktilist!

Mitmeotstarbeline tops
Kas värvipliiatsid veerevad mööda lauda igale poole laiali? Kasuta LEGO DUPLO klotse pliiatsitele topsi ehitamiseks. Värvipliiatsid on kõik omal kohal ja teil kõigil on lõbus.

Midagi kõigile
Teie pliiatsitops ei pea olema nelinurkne. Aga nelinurgad on alguses kõige lihtsamad ehitada. Võite valida erinevaid värve: punaseid emale ja siniseid isale.

Selle LEGO DUPLO komplektiga saavad väikelapsed läbi mängida igapäevaseid tegevusi alates ülestõusmisest, eine valmistamisest ja söömisest ning lõpetades auto pesemisesega.

Kaunistused on olulised
Kui tops on valmis, tuleb see kaunistada. Sa ei pea kasutama ainult LEGO DUPLO klotse. Leia tükk riiet, värvilist paberit või paelatükk: anna oma lastele võimalus end väljendada.

Värvipliiatsid ja lilled
Te ei pea piirduma värvipliiatsitopsiga. Võite ehitada ka suurema vaasi või lillepoti. Lihtsalt ehitage veidi suurem tops ja kaunistage oma töö värskete lilledega. Kas see on ilusam laua peal või aknalaual? See on Sinu otsustada.

Rohkem inspiratsiooni loominguliseks mänguks leiate www.lego.com/en-gb.

Jaga
Kommentaarid