Poodides müüakse mitmesugust tehasetoitu – kas peaks vältima neid kõiki? Töötlus­astmelt jaotatakse toit nelja kategooriasse, soovitav on piirata viimase kategooria toitu.

Esimese grupi moodustavad töötlemata või minimaalselt töödeldud toiduained, mida teab hästi ka vanaema: munad, liha, jahu, piim, kala, puuviljad ja köögiviljad.

Teine kategooria on töödeldud kulinaarsed lisandid, nagu toiduõli, looduslikud maitse­ained, näiteks pipar, kaneel, suhkur.

Kolmandasse rühma kuuluvad tehases töödeldud, kuid mitte tingimata terviseriskiga toiduained: juust, pagarisai, soolalõhe, toorvorstid lihuniku letist.

Neljas kategooria on kõrgtöödeldud toidud: magusad karastusjoogid, tehases pikaajaliseks säilitamiseks pakendatud koogid ja küpsised, pakisupid, pulbrist dipipõhjad. Sellesse rühma kuuluvad toidud, mis säilivad ebatavaliselt pikka aega ja sisaldavad muljetavaldavalt palju lisaaineid või koosnevad suurelt jaolt “mitmekordselt tapetud toorainest”, nagu näiteks piima- või munapulber. Tihti on kõrgtehnoloogiliselt töödeldud toidus kõik need kolm ülalmainitud komponenti koos.

Allikas: The Times