Mis kasu siis laps saab ajast, mis pole vanemate poolt sisustatud? Siin on viis põhjust, miks igavlemine kasulik on.

1. Puhkus. Arvestades laste rangeid ajakavasid, on aeg, mil nad saavad teha, mida ise tahavad, väga väärtuslik. Kui nad tahavad lihtsalt lebada ja lakke vaadata või jälgida, kuidas te süüa valmistate, siis laske neil seda teha.

2. Loovuse arendamine. Igavlemine on suurim motivaator loovuse arendamiseks ja ise leiutama õppimiseks. Kui me ei sisusta kogu laste vaba aega ära, siis tuleb seda neil endil teha. Kuid kas nad siis lihtsalt ei kurda, virise ja vingu? Muidugi nad teevad seda! Vähemalt mõnda aega. Kuid varem või hiljem leiavad nad endale tegevuse. Ja te imestate, kui loovad nad võivad olla ühe mänguasjaga või uue mängu juures. Selleks, et muuta see ülesanne väikelastele lihtsamaks, on hea mõte hoida käepärast mänguasju, näiteks LEGO DUPLO klotse, mis aitavad arendada loovust ja julgustavad unistama uutest asjadest. Näiteks võib LEGO DUPLO pikendatava redeli ja tõmmatava voolikuga tuletõrjeauto anda teie lapsele mõtte muutuda julgeks tuletõrjujaks, kes päästab tulekahjust LEGO DUPLO kujukesed. Või sütitab tema kujutlusvõime ja nii tekib palju uusi lugusid.
3. Võimalus kohtuda teiste inimestega. Kui teie laps ise ei tea, mida teha, püüab ta luua kontakti teiste inimestega. Julgustage teda seda tegema. Olenemata sellest, kas see oled sina, su partner, vanemad õed-vennad, naabrite lapsed või tuttavad liivakastist, on oluline, et laps võtaks initsiatiivi ja sooviks koos teistega aega veeta.

4. Tutvumine iseendaga. Kui lapsel on igav, on tal aega mõelda, mida talle tõeliselt teha meeldib. Vanemad suunavad oma lapsi huviringidesse põhiliselt sellepärast, mis on nende arvates lapsele parim või tulevikus kõige kasulikum, kuid alati ei pruugi see olla lapse jaoks kõige toredam tegevus. Kui lapsel on vaba aega, saab ta teha asju, mis talle meeldivad. See võib olla just aeg, millal avastatakse mõni suur kirg.

5. Aja planeerimise ja selle targa kasutamise õppimine. Me ei saa planeerida lapse eest tema tervet elu, seega on parem, kui ta oskaks seda ise teha. Oletame, et lapsel on pärast planeeritud ujumistundi üks vaba tund. Kui enamiku sellest täidab igavuse üle kurtmine, jääb mänguks väga vähe aega. Kui laps ühel hetkel seda mõistab, tegutseb ta järgmisel korral palju otstarbekamalt. Aja planeerimise oskus on tulevases tööelus väga oluline oskus, samuti aitab see võtta igast hetkest maksimumi.

Nõuandeid loominguliseks mänguks

LEGO DUPLO tuletõrjeauto klotside käeulatuses hoidmine aitab lapsel igavusega toime tulla ja oma vaba aega paremini ära kasutada. Alguses saate oma last aidata, rääkides talle, kes tuletõrjujad on ja milles nende töö seisneb. Julgustage oma last rollimängudeks. Saate ise osaleda, võttes endale LEGO DUPLO kujukese ja mängides temaga hädasolijat. Alustage mängu, aga ärge mõelge välja täielikku stsenaariumit. Lubage oma lapsel võtta mängu üle kontroll, järgnege koos mängides talle ja tema kujutlusvõimele.

LEGO DUPLO pikendatava redeli ja tõmmatava voolikuga tuletõrjeauto on ideaalne valik noortele tuletõrjujatele, kes armastavad LEGO DUPLO kujukesi tulekahjust päästa. Lapsed pääsevad mängides oma tavapärasest igapäevarollist ning nii on võimalus avastada oma uusi oskusi ja võimeid. Näiteks saavad häbelikud lapsed teada, kuidas oleks olla grupijuht, samal ajal kui juhiomadustega lapsed saavad endale võtta empaatilise abistaja rolli ja õppida koostööd. Tuletõrjuja mängimine on ka vanematele ideaalne võimalus rääkida ohutusest ja teiste inimeste abistamise tähtsusest.