Lapse saamine mõjutab naise keha tohutult – venitusarmid, imetamisega toonuse kaotanud rinnad ja otse loomulikult ka stress, mis kaasneb väikese inimesega 24/7 majandamisest.

Õnneks on võimalik paljuski oma keha hoida liiga radikaalsete muutuste eest – mõõdukas treening raseduse vältel (sest olgem ausad, kui ta juba sündinud on, ei ole trennis käimiseks just ülemäära palju aega), kõhu regulaarne määrimine orgaaniliste võietega, et vältida või vähendada venitusarme. Ideaalne selleks on näiteks 100% orgaaniline kookosvõi või orgaanilised õlid. Samuti aitab toitumise jälgimine ning liiga rasvaste roogade vältimine.

Treening ja toitumine ning naha eest hoolt kandmine on ideaalne nii profülaktikaks kui ka sünnitusjärgseks enesehoolitsuseks, kuid on üks osa kehast, mida ei ole võimalik ei trenni, toitumise ega mis tahes imekreemiga saada selliseks, nagu see oli enne lapse ilmaletoomist –rinnad.

Rinnad on suur osa naise enesekuvandist ja seksuaalsest identiteedist ning rasedus ja imetamine jätab neile oma jälje ja seda mitte just kõige paremal moel. Naised enamasti teavad seda, kuid siiski on enamikule suureks üllatuseks, kuivõrd suur see muutus olla võib. See on ka mõistetav – minnes B-korvist D-korvini ja jumal-ainult-teab-mis-korvini, kui piim rindadesse tuleb, ning seejärel tagasi B-korvini, võib mängida lõpptulemuseks paraja numbri. See on ka põhjuseks, miks väga suur hulk naisi ei tunne oma rindasid enam pärast seda ära, need tunduvad võõrad ja veidrad ning see võib mõjutada oluliselt ka naise minapilti, seksuaalsust, enesekindlust.

Õnneks me elame ajastul, mil on tehnoloogiliselt võimalik ja sotsiaalselt täiesti aktsepteeritav kujundada oma keha moel, mis meile meeldib. Ilukirurgia ei ole enam ammu tabuteema ning leidub palju kultuure, kus see on staatusesümboliks. Populaarseim protseduur ilukirurgias on jätkuvalt rinnasuurendusoperatsioon ning aina enam ja enam naisi pöördub just selle lahenduse poole, et taastada oma sünnituseelne büst. See on enam kui mõistetav, sest nagu mainitud sai, on naise rinnad oluline osa tema seksuaalsest identiteedist ning enesekindlusest magamistoas, sest kes ikka päriselt soovib seksida öösärki seljast võtmata.

Jah, öeldakse, et tõeline ilu peitub sügavamal kui see, mis silmale näha on, kuid statistika räägib enda eest. Valdav enamik läbi viidud uurimustest ütleb, et enam kui 90% patsientidest, kes on valinud rinnasuurendusoperatsiooni, kogeb operatsioonijärgselt suurenenud enesekindlust ja emotsionaalset rahulolu. Pärast taastumisperioodi lõppu tunnevad nad end oma kehas rohkem kodus. Ühtlasi on tehnoloogilised uuendused rinnasuurendusoperatsioonide valdkonnas arenenud viimastel aastatel pööraselt – uusimad B-Lite tehnoloogiaga rinnaimplantaadid on kõrgeimate ohutusstandarditega, mis peaks rahustama ka kõige skeptilisemad kriitikud, ning kuni 30% kergemad tavapärastest implantaatidest, mis on oluline, kuna suuremad rinnad on seni tähendanud ka raskemat büsti, millest omakorda tuleneb seljavalu.

Ilmselgelt ei ole ilukirurgia ja rinnasuurendusoperatsioonid imevits, mis tagab üleöö täisväärtusliku elu. Oluline on alati tegeleda ka enda seesmise arenguga, olgu selleks lugemine, jooga, teraapia, mediteerimine või mõni muu tehnika, kuid see ei tohiks olla kuigi šokeeriv tõdemus, et parandades oma välimust ning astudes lähemale oma ideaalkehale, paraneb ka vaimne tervis ja enesetunne. Meie keha ja vaim on väga tihedalt seotud ning astudes positiivseid samme oma välimuses, tunnetame me ka paranenud enesehinnangut ning enesetunnet.

Käesoleva artikli eesmärk ei ole propageerida ilukirurgiat, pigem tasub seda käsitleda kui üleskutset arutleda sellistel teemadel valjema häälega ja avalikumalt – mitte sosistades sõbrannade keskel pärast paari pokaali veini. Oma keha eest hoolitsemine on normaalne ja vägagi tervitatav, see seondub ka otseselt seksuaalsuse ja elukvaliteediga. Tuleb seada endale eesmärk armastada ennast, sest armastades iseennast, on inimene õnnelik ning see positiivne meeleseisund mõjutab otseselt ka ülejäänud pereliikmeid ja emotsionaalset kliimat kodus. Emad kingivad oma keha lastele ning see on imekaunis akt, kuid kahtlemata ei tohi unustada, et naise keha on siiski tema oma. Olgu otsus lasta teha omale tätoveering, eksperimenteerida kreemidega või lubada omale rinnasuurendusoperatsioon – nii kaua kui see panustab sinu eneseõnne, kui see lubab sul olla see, kes sa päriselt olla ihaldad, ja võimaldab sul olla seeläbi iseendana enesekindlam, on see mitte ainult sinu õigus, vaid ka sinu kohustus iseenda ees.

Ühtlasi on oma rindade suurendamisel ka mitmeid üllatavaid kõrvalmõjusid – nimelt on palju lihtsam osta riideid, sest need lihtsalt istuvad paremini selga. Vähem üllatav kõrvalmõju, mida operatsiooni läbinud naised väidavad, on oluliselt paranenud seksuaalelu kvaliteet ja sagedus.

Tallinnas pakub tasuta rinnasuurenduskonsultatsiooni www.thehealthclinic.eu