Hiiglaslikuks on paisunud erinevus selle vahel, mida me kodus peame tervislikuks ning mida pakutakse lasteaedades. Jah, lasteaedade toit vastab nõuetele ja nõuded võivadki korras olla, aga lapsed ei söö ju nõudeid.

Mõistan, et lasteaiatoit tehakse säästurežiimil, kuid arvan, et imelike menüüde taga pole niivõrd raha­nappus, kuivõrd ideede puudus. Vahest võiks hakkajamad lapsevanemad minna nädalaks lasteaia kööki, et leida etteantud summa piires võimalusi menüü uuendamiseks? Just oli veebruari Peres ja Kodus lugu, kuidas varem logistikuametit pidanud isa rokib Keilas Lätte kooli kokana. Sinna kööki tasub kiigata – lapsed niutsuvad rõõmust, kui lauale tuuakse ahjukala või magustoiduks on mustikakissell. Mõned aastad tagasi aga käisin Rootsis Malmös, kus linnavalitsus uhkeldas, et nad ostavad lasteaedadele ja koolidele ühishankega kohalike tootjate mahetoodangut.

Seekordses ajakirjas alustame uue sarjaga: ootame teilt toredaid reisilugusid! Andke nõu parimate reisi­sihtkohtade osas. Rääkige, millega peab arvestama lastega reisides ja missuguseks rahakuluks võiks olla valmis. Saatke oma reisilood aadressil perekodu@kirjastus.ee. Kingituseks on Eckerö Line välja pannud neli pere­paketti Soome.

Mais ootab ees emadepäev. Olge siis enda vastu heatahtlikud, just nii, nagu soovitab Kaire Talviste oma kolumnis. “On aeg loobuda olemast täiuslik ema. Luba endal olla lihtsalt inimene,” soovitab ta. Ka mina olen täiuslikuks emaks olemisest palju mõelnud, eks ametki – Pere ja Kodu peatoimetaja – kihuta seda unelmat takka. Olen mõistnud, et täiuseihalus on põhjatu kaev, mida täita. Seda päeva ei tule, mil öelda, et nüüd olengi parim ema. Sama reha otsa võib komistada ka lastelt järjest rohkem ja rohkem nõudes ning latte aina kõrgemale nihutades. Sõlmige rahu iseenda ja oma ootuste vahel ning nautige elu!