Kuni eelmise kevadeni moodus­tasid Rajase pere tuumiku kolm lustakat tegelast: isa Mirko (29) ja ema Anni (32), kelle tähelepanu oli siis suuresti vaid elavaloomulise rübliku, poeg Jasperi (5) päralt. Mullu aprillis lisandus perre aga tütretirts Ida (1). Ega siis temagi oma hakkaja loomuga vennale alla jäänud, vaid nõudis kohe suure osa ema tähelepanust endale. Lisaks tuli toimekal perel pärast pisipreili sündi kolida oma uude, Kristiine linnaosas asuvasse koju ja end seal sisse seada. Kohati oli keeruline küll, aga uus avar kodu sai kaunis ja kõik selle elanikud rõõmustasid. Kuid see polnud veel kõik. Mirkol jätkus energiat ka selleks, et aasta algul osaleda NUKU teatri kunstilise juhi konkursil.

Eks otsus tuli alles pärast pikka kaalumist ja abikaasaga arutamist, milliseid muutusi see nende niigi tihedasse igapäevaellu kaasa võib tuua. Lõpuks jõudsid Mirko ja Anni (kes on sama teatri hingekirjas, kuid hetkel lapsepuhkusel) järeldusele, et kui ei proovi, ei saagi ju teada.

Mirko otsustas väljakutse vastu võtta – ja tuli ka konkursivõit! Tagantjärele on mees tookordse otsusega rahul, sest lavastajatööd saab ta jätkata, kuid on nüüd isegi rohkem oma aja peremees kui varem. Tõsi, uuest hooajast alates peab ta uues kuues teatri lavalauda­del sammumisest siiski rohkem aega kulutama tagumistes ruumides nõu­pidamistele ja tähtsate otsuste tegemisele. “Tegelikult annab uus amet jõudu ja ajalist ressurssi mulle isegi juurde,” leiab ta rõõmsalt. Nii künnabki sooja ja muheda olekuga Mirko, nagu mees muiste, augustikuust alates põldu mitme adraga, millest üks on talle veel üsna uus ja vajab õigesti paika sättimist, et vagu sirge saaks.

Jaga
Kommentaarid