Kui mahlas peab olema mahlasisaldus 100 protsenti, on nektaris see enamasti 25-50 ja mahlajookides 5-30 protsenti. Ülejäänu moodustavad vesi ja suhkur. Inimeste üha kasvava teadlikkusega tervislikust toitumisest, sealhulgas igapäevase suhkru tarbimise vähendamise ning puu- ja köögiviljade osakaalu suurendamisega astus Põltsamaa vanima mahlavalmistajana Eestis aga suure sammu edasi. 

 Sooviga pakkuda mahlasõpradele midagi tervislikumat, mis ühtlasi kustutaks janu ja annaks kasulikke toitaineid, jõudsid hiljuti turule Põltsamaa õuna - valge viinamarja - porgandinektar ja Põltsamaa õuna - valge viinamarja - peedinektar. Mõlemad liitrised nektaripakid sisaldavad lausa 70 protsendi ulatuses kasulikke puu- ja köögiviljamahlu ning neisse pole lisatud suhkrut. Mõistagi puuduvad nektaritest ka säilitusained. 

 Põltsamaa uutes nektarites on üheks oluliseks komponendiks tervisele väga olulised köögiviljad: olenevalt maitse-eelistustest kas punapeedimahl või porgandipüree. Kuna köögiviljamahlad on ka teatavasti madalama kalorsusega kui puuviljade ja marjade mahlad ning uutes nektarites puudub lisatud suhkur, on nende energiasisaldus vaid 32 kcal 100 ml kohta. Võrdluseks on keskmine energiasisaldus näiteks koduses õunamahlas 50-60 kcal ringis.

 Kõrgem mahlasisaldus tugevdab samas ka marjade, puuviljade ja köögiviljade maitset ning mõistagi toote kasulikkust. Tooted on ka piisavalt magusa maitsega ning magusus tuleb ainult looduslikult sisalduvatest suhkrutest.

 Põltsamaa uusi nektareid on kerge ja mõnus juua nii toidu kõrvale kui ka janu kustutamiseks igal ajal. Maitsvale joogile lisaks saab hulganisti vitamiine ja mineraaltoitaineid, mis turgutavad organismi!