MINE METSA: maitsev ja tervislik burksiretsept talviseks piknikuks
Mine metsa! Kohapeal lõke üles ja „burksiputka“ võib luugid avada!
Siin me oleme, just enne jaani. Sama hästi võid sellise pikniku püsti panna ka enne jõulu. Miks mitte. Minu armsa keskmise poja Lauri sünnipäevarituaal: burger ja rabarada! Sest kui su sünnipäev on paar päeva pärast jaani, siis batuudikeskusse just ei tõmba. Aitäh, RMK lõkkeplatside planeerijad! Võta kaasa nii palju kraami, kui tahad, ikka leiad lõkkekoha, mis jääb parkimisplatsist 12 sammu kaugusele. Jõuad kõik ilusti kohale tassida.
Ettevalmistused tasub kodus ära teha. Kotletid valmis. Tomatid, kurgid, sibulad viiludeks ja eraldi karpidesse. Siis on kohapeal ainult lõke üles ja „burksiputka“ võib luugid avada! Ega muud polegi kui laota kõik karbikesed lauale. Grilli pihvid ja saiad.
Peaasi, et sa mingeid ökosaiu ei osta, onju. Nisujahust burgerikuklid, pliiiiis. Austan oma laste soovi. Täiskasvanutele võtan ikka musta koorikleiba ka. Burgerite kokkupanek jääb igaühe enda hooleks. Siis lähevad sinna vahele just need asjad, mida igaühe hing ihaldab, ja kohe koonerdamata. Ega me lähe metsa saia sööma!
Burksipiknik rabamatkaga
20-le, arvestusega, et pooled tahaks 2 burksi
Pihvid:
2 kg veisehakkliha, võib panna ka pool kodust hakkliha, siis on natuke rasvasem ja seisab paremini koos
4 talumuna, metsakotlet püsib siis paremini koos
4 viilu kuivanud sepikut
piima sepikupuru leotamiseks
soovi korral ürte, näiteks peterselli ja koriandrit
soola-pipart
Burksi vahele:
2 leht- või jääsalatipead, rukolat
5 suurt lihatomatit
3 punast sibulat
2 purki marineeritud või hapukurke
300 g juustuviile
Kastmeks:
ketšup
mahe sinep
paksem majonees
30 kuklit – saia, sepikut, koorikleiba, mida meeldib
Retsept pärineb raamatust METSAKÖÖK
Hele-Mai Alamaa ning Merle Liivaku mahukas kokaraamat “Metsaköök” jagab retsepte ja annab praktilist nõu, inspireerides ühendama looduses olemise ilu ja eheda toidu. Söö metsas, puu otsas, rabarajal ja kanuus!