"Aga kuna Nora on kõigil sabas kinni, on ta kõik omavahel kenasti kokku sidunud," märgib naine. Ta usub - kõik ei oleks nii ladusalt läinud, kui ei oleks sündinud kogu pere omavahel siduvat Nora Anni. Toomase poeg ja tütar on nende pool sagedased külalised ja vahel abiks ka lapsehoidmisel.

 “Ei ole tegelikult üldse lihtne leida teed, kuidas harmooniline elu saaks toimida nii, et vanematel oleks hea ja lastel oleks hea. Aga kui mingi keeruline olukord ära lahendada, sünnib sellest suur rahulolu ja asjad lähevad paremini paika,” ütleb Inga.

Lisaks Inga ja Toomase ühisvarale Nora Annile ja Inga varasemast kooselust sündinud Rasmusele kuuluvad Lungede kärgperre veel Toomase täiskasvanud lapsed Hanna-Marta (28) ja Ott-Marten (26), kes elavad nüüd juba iseseisvat elu, kuid kes Inga ja Toomase kooselu algul olid veel hilises teismeeas.

See, kui hästi kärgpere toimib, sõltub Inga sõnutsi mitmest asjaolust. Sugugi mitte ainult neist kahest inimesest, kellel ühel hetkel tunded üle pea kokku löövad. Uus, tekkinud kooslus peab meeldima naise sõnul kõigile lastele. “Sama palju puudutab see ka Toomase laste ema – kui tema poolt oleks vastuseis, ei saaks kõik sugugi nii mõnusalt toimida.”

Ehkki Rasmus käib sageli oma isal Tallinnas külas, on poiss aastatega Toomasega nii lähedaseks kasvanud, et Inga ja Toomas vastutavad poisi eest võrdselt. “See on võtnud aega, see ei tule üleöö, isegi mitte nelja aastaga. Lähedus tekib siis, kui on olnud ühised kurvastamised ja rõõmud. Ja ka tülid, sest leppimine aitab sidemel veelgi tugevamaks saada,” tõdeb Inga mõtlikult. “Lapsed peavad tundma, et kodus armastatakse neid kõige rohkem, et nad võivad alati tulla ja oma murest rääkida.”

Inga ja Toomas on koos elanud kümme aastat, neist viimased viis abikaasadena. Selle ajaga on nad üksteisel hulga nurki ümaramaks lihvinud ja koos – mitte sarnasemaks, vaid omavahel paremini sobituvaks – kasvanud.

Loe avameelset kaanelugu Inga ja Toomas Lunge kärgpereelust värskest numbrist